Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

 

Tussenkopjes, tussenkopjes, tussenkopjes

Tussenkopjes zijn belangrijk. Voor de leesbaarheid en begrijpelijkheid van je tekst, voor de scanbaarheid van je tekst, voor het aangezicht van je tekst en ook voor de vindbaarheid van je tekst. Ik dacht dat iedere webschrijver, webdesigner en webbouwer daar inmiddels wel van doordrongen was. Maar dat valt tegen. Daarom een pleidooi voor tussenkopjes.

Lees verder

Luister dan! Heb je het niet gelezen op Twitter, LinkedIn én Facebook?

Iedereen heeft een mening over social media. Zo nu en dan staat er iemand op om te schreeuwen dat het helemaal niets oplevert en toevoegt. Het gekke is dat de schreeuwerd het op zijn blog, Facebook of Twitterprofiel schrijft en kennelijk de behoefte heeft zijn mening te delen. Waarom? Omdat we nu eenmaal graag delen en de bevestiging nodig hebben dat mensen het met ons eens zijn. Dat is social media!

Lees verder

Ik ben Sinterklaas niet

Het Sinterklaasjournaal is gewild of ongewild in de belangstelling als het gaat om het opvragen van persoonsgegevens van minderjarigen. Omdat Sinterklaas aan zijn nieuwe grote boek werkte, deed presentatrice Diewertje Blok aan de jonge kijkers een oproep. Ze vroeg of de kinderen zich via internet in het grote boek wilden inschrijven. Op de website van het Sinterklaasjournaal konden de minderjarigen hun naam en e-mailadres achterlaten.

Lees verder

Software is er voor mij en niet andersom

De ontwikkelingen in de ICT-wereld gaan de laatste jaren keihard. Op mijn werk gingen we van intranet naar portal, fase 2: samenwerking binnen de portal. Technologische innovatie lijkt niet te stoppen. Maar soms vraag ik me oprecht af of nieuw ook altijd beter is.

Lees verder

Zoekmachine optimalisatie; is dat een hype?

Steeds vaker lees je op het internet over internetbedrijven die de dienst zoekmachine optimalisatie aanbieden. Zoekmachine optimalisatie is de Nederlandse vertaling van Search Engine Optimisation, beter bekend als SEO. SEO valt weer onder de paraplu Search Engine Marketing oftewel SEM. Stuk voor stuk hele deftige termen maar wat houdt zoekmachine optimalisatie nou eigenlijk in?

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

0 Shares:
Dit artikel is 2.331 keer gelezen