Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

4 leuke manieren om klanten te krijgen via het web

Zelfstandig ondernemer zijn is harstikke leuk.. zolang je klanten hebt. Maar wat doe je als de stroom klanten uit familie- en vriendenkring opdroogt? Adverteren is duur, en steeds minder effectief. Ja, je hebt een website, maar hoe kun je daarmee nou aan klanten komen?

Lees verder

Wat zijn USP’s?

Als je zakelijke teksten schrijft krijg je algauw te maken met USP’s. Je weet wel, die belangrijke afko (afkorting) uit de bullshit bingo: Unique Selling Proposition (unique selling point, unique sales points). En zoals je inmiddels waarschijnlijk wel ontdekt hebt, is het met de bullshit bingo net zoals met oude legende’s: er zit altijd een kern van waarheid in. Maar wat zijn USP’s nou eigenlijk precies en hoe kun je ze in je webcontent gebruiken?

Lees verder

Tien fototips voor mannen op datingsites

Vorig weekend schreef ik me op een balorig moment weer eens in bij een datingsite. Bladerend door de profielfoto’s van de heren in mijn categorie, verbaasde ik me over de bar slechte kwaliteit van de kiekjes. Ik zag donkere schimmen, bierende zuiplappen, goed belichte neusgaten, vage scans van te oude foto’s, olijkerds in geleende auto’s en jachten en zeer, zeer veel heren met hangsnorren, vettig haar, kreukelkleren en vale T-shirts. Daarom bij deze wat beeldtips voor de lonelyhearts, mightymannen, longlovers en knuffelbeertjes. (Over de namen praat ik een andere keer).

Lees verder

Misschien moeten jojo’s zich niet met internet bemoeien

Is er een toekomst voor online marketeers die niks weten van de werking van internet en websites?  En hebben marketeers, die wel weten wat SEO, SEA en bannering is, maar die niet snappen hoe het allemaal feitelijk werkt en tot stand komt, nog wel bestaansrecht? Heb je meer aan de nerd die marketeer werd of aan de marketeer die met nerds moet werken?

Lees verder

Vragen stellen in de klas via het web

Wat zie jij voor je als je terugdenkt aan je schooljaren? Waarschijnlijk een leraar die vragen stelt en leerlingen die antwoorden. We zouden het de klassieke werkvorm in het onderwijs kunnen noemen. Maar dat ‘ie klassiek is, betekent niet dat het automatisch een goede werkvorm is. Je kunt je vragen bijvoorbeeld niet aan elke leerling stellen en je kunt niet goed bijhouden wie wat antwoordt. Zou de technologie daar niet een oplossing voor hebben?

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

0 Shares:
Dit artikel is 2.463 keer gelezen