Had je het druk? Niet zoveel geklikt? Bang dat je wat het gemist op Contentgirls? Don’t worry, wij zetten de artikelen van de afgelopen week op een rijtje.

 “Zelfs een idioot kan ermee werken”

Als kind had ik nooit kunnen bevroeden dat een afkorting zo’n belangrijke rol in mijn leven zou spelen. Als puber al wat meer, maar toen was mijn verwachting nog dat die afkorting MTV zou zijn en niet zozeer CMS.  Maar zoals dat gaat met volwassen worden, vind je iets waar je zowel je passie in kwijt kunt als je geld mee kunt verdienen (nou ja, ik dan) en het zoet komt nooit zonder bitter.

Lees verder

5 Themes voor je zakelijke site

Ben je van plan je eigen site te knutselen? Wil je WordPress gebruiken om een site voor je bedrijf te maken? Dan heb je daar een goede theme voor nodig. Gratis themes zijn zo 2008, Premium themes zijn een kleine investering en veel profijt (waarmee ik overigens niet wil stellen dat gratis themes niks waard zijn, sommige zijn dat wel).

Lees verder

CV schuiver of werving & selectie specialist?

Sinds ik in 2007 startte als zelfstandig professional binnen de werving & selectiebranche is er op het gebied van online recruitment al veel veranderd. De sociale netwerken zijn explosief gegroeid, denk aan LinkedIn, Xing, Hyves, Twitter en Facebook, en daarnaast zijn er natuurlijk enorm veel vacaturebanken bijgekomen.

Lees verder

Reken af met @mention-spam op Twitter

In het artikel Twitter-account gehackt heb ik het vooral over phishing en wat je moet doen als je account is gehackt. Maar je komt ook andere vervelende dingen tegen op Twitter; een voorbeeld daarvan is @mention-spam. Met @mention bedoel ik dat jouw twitternaam in een tweet wordt genoemd. In dit artikel lees je wat deze vorm van spam is, en wat je er tegen kunt doen.

Lees verder

Maslow & Social Media

Vriendschap is belangrijk. Wees eerlijk, we zijn nergens zonder onze vrienden, familie en partner. Vriendschap behoort dan ook tot 1 van de 5 menselijke behoeften in de Maslow-piramide. Vriendschappen zijn niet alleen in het dagelijks leven cruciaal, maar ook op internet. Hoe meer vriendjes en likes, hoe beter. Ben je actief op blogs en discussieer je mee op professionele netwerksites zoals LinkedIn? Nog beter! Wees aanwezig, word lid van groepen, maak vrienden, en blijf deze vriendschappen optimaliseren. We vergeten vaak hoe belangrijk deze basis is… in real life én online!

Lees verder

Waarom Wordfeud niet (meer) op mijn mobiel komt

Gek word ik ervan: vrienden of collega’s die opeens aan mij vragen: “Jij houdt toch ook zo van spelletjes? Ik weet iets leuks voor je!” Om daarna ongevraagd met hun gebruikersnaam van Wordfeud op de proppen te komen. Misschien ben ik wel een zeur, maar ik zeg altijd nee.

Lees verder

Facebook page: een kleine update

Als klein bedrijf wil je ook meedoen aan de social media hype. Je weet dat je erbij MOET zijn en je hebt net gelezen of gekeken hoe je dat kan doen. En dan?

Lees verder

En verder…

Om te lachen…

Have fun!

Geschreven door