Inmiddels is iedereen op de hoogte. Peter R. de Vries houdt ermee op. Met zijn programma dan. Ik baal er flink van. Zijn programma was één van m’n lievelings. En op zondagavond had ik altijd een alibi, wat ook niet verkeerd was. Bovendien splitst hij ons allemaal cliffhangers in de maag. Want, hoe loopt het nu bijvoorbeeld af met Joran? We zullen het misschien nooit weten.

Ik vind dat er een nieuwe misdaadverslaggever moet komen, die verdergaat met het programma. Misschien word jij dat wel. Of ik. Want, we willen natuurlijk allemaal weleens een leuk drieluik maken.

Voordat je iets probeert, adviseer ik je onderstaande tips eerst grondig door te lezen.

Wat heb je nodig om de nieuwe Peter R. de Vries te worden?

 • Een drieluik.
 • Een snor. Daarmee brak de echte Peter R. immers ook door.
 • Wat vrienden in de bajes.
 • Een ticket naar Chili. Daar snor je (leuke woordspeling) Charlie da Silva op. Je herkent ‘m aan z’n hoed, dikke buik en grijze snor.  Deze man verstrekt graag informatie en doet dat met een enig accent. Als-ie praat over ‘blaafers, Neeltje Jacoba en die wijf van Die Lange’, weet je zeker dat je de goede voor je hebt.
 • En natuurlijk een pistool. Omdat je soms op de vreemdste momenten in actie moet komen en je vrouw (of minnares, want je hebt natuurlijk een open huwelijk)  geen tijd heeft om haar handtas bij elkaar te grissen, is er dit handige pistool. Je vrouw, vriendin of vrouwelijke collega heeft vanaf nu nooit meer een probleem, wanneer jullie per ongeluk een keer achter de tralies worden gezet in Australië of zo.

The Channel 001 is multifunctioneel. Ted Noten is de ontwerper.

Aan de buitenkant een gewoon pistool.

Een verborgen lip gloss in de loop van het pistool.

Ideaal! Een medicijnkastje!

Ook verstopt in het pistool: een prachtige, antieke haarspeld.

En een USB-stick. Altijd handig!

En of het allemaal nog niet genoeg is, zit er ook nog ergens een fles parfum verstopt in het pistool. En een blok zilver. Heel handig wanneer je aan het onderhandelen bent met zware criminelen. Ik vraag me alleen nog even af waar de spiegel verstopt zit. Maar, in de auto die je van SBS6 krijgt, zitten er vast een aantal.

Als het nu niet lukt een opvolger te vinden voor Peter Rudolf de Vries, dan weet ik het ook niet meer.

0 Shares:
4 comments
 1. Briljant! Bij deze ga ik een open sollicitatie sturen naar de functie van Peter R. de Vries!!! Ben alvast begonnen om m'n snor te laten groeien….
  Groetjes, Marian

 2. Geschreven met een zeer goed gevoel voor humor! Hier word ik vrolijk van, chapeau voor de auteur! Ben benieuwd naar het volgende blog!
  Ilona

 3. yes i kow a farmer he married a skoolteacher and he never is afraid he should be the next mister peter de vries in our generation he lives in the naber of franeker you must know him kindly greetings from m&b

Comments are closed.

Dit artikel is 4.783 keer gelezen