Je hand als beeldschermNiemand kan in de toekomst kijken, maar we hebben allemaal wel een idee over hoe het er straks aan toe gaat. De snelle ontwikkelingen op technologisch gebied hebben onze gewoontes de afgelopen jaren al vaak veranderd. Hoe gaat dit in toekomst verder? We zijn benieuwd naar jouw mening.

Congres webredactie

Vorige week donderdag was het eerste congres voor de webredacteur in Nederland een feit. De meest inspirerende spreker was media futurist Gerd Leonhard uit Zwitserland. Hij nam de toehoorders mee op een reis in de toekomst zoals hij deze zag. De ontwikkelingen op technologisch vlak gaan snel. De moderne mens is een beeldscherm-mens. In de toekomst zitten we misschien wel steeds minder achter onze computer, maar we maken wél steeds meer gebruik van ons mobieltje. We gaan op stap met onze tablets of zelfs met een apparaatje dat ons realtime allerlei aanvullende informatie geeft over de dingen die we op dat moment zien.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nZ-VjUKAsao

Wat vind jij?

Cool, maar niemand weet natuurlijk écht hoe we in toekomst met al deze nieuwe apparaten om zullen gaan. Zo kreeg ik naar aanleiding van mijn verslagje over het congres meteen een reactie via Twitter:

@NGutterswijk Ik word altijd een beetje moe van mensen die nog steeds het idee hebben dat internet op de televisie komt ;-)

Zo zie je maar dat iedereen zijn eigen ideeën heeft over de toekomst. Lopen we straks inderdaad allemaal met een Sixth Sense Device over straat? Skypen we via de televisie? Kijken we films alleen nog via ons mobieltje?

Hoe zie jij de toekomst voor je?

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.879 keer gelezen