Nieuw initiatief op PRESSzone’11 (6 oktober): Meechannel. Een website waar je al je media online bij elkaar zet in een overzichtelijk dashboard. Het zou voor het web kunnen zijn wat Flipboard is voor iPad. Meechannel is nog in de betafase en ik worstel nog met het toevoegen van foto’s en RSS-feeds en het verwijderen van Channels, maar abonneren op YouTube-kanalen gaat supermakkelijk. Het aanmaken van een account ook. Erg fijn ook dat er veel publieke kanalen zijn waar je je eenvoudig op abonneert, zoals het NOS-journaal, GTST en Voice of Holland. Vormgeving is lekker vet, heel South Park, maar ook wel wat verwarrend. Misschien had ik de introductievideo helemaal moeten bekijken, maar daar ben ik te ongeduldig voor. Het wordt weer een stuk eenvoudiger media te delen met vrienden of met iedereen. Nu alleen nog een slimme zoekfunctie voor wanneer de hoeveelheid kanalen overweldigend wordt.

0 Shares:
Dit artikel is 3.122 keer gelezen