Dit is een gastblog van Jelle de Lange. Hij is Actief als marketeer voor entertainmentproducten als games, muziek, events en films. Muziekliefhebber in hart en nieren met grote interesse voor de huidige ontwikkelingen van internet en de invloed hiervan op de entertainmentbranche.

Ook een keer een gastblog schrijven? Neem dan contact met ons op!

Eind augustus kwam een van de hoogst gewaardeerde games van dit jaar uit, Deus Ex: Human Revolution. De game speelt zich af in het jaar 2027. In deze tijd bevestigen mensen nieuwe mechanische onderdelen in of op hun lichaam om hun perceptie of gevechtsmogelijkheden te verbeteren. Rond deze kwestie van transhumanisme (de filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken) hangt echter een element van onrust waardoor je in een wereld van corruptie terecht komt. Een wereld waarin je nooit weet wie te vertrouwen is.

Dit klinkt heel futuristisch met een hoog sci-fi gehalte, maar is dat ook wel zo? De toekomst is dichterbij dan je zou denken, want vandaag de dag wordt er al volop gewerkt aan soortgelijke technologieën. Zie hier een top 3 van technologieën die op dit moment al in ontwikkeling zijn.

Digitaal pseudeo-bionisch oog

Nadat de Amerikaanse Tanya Vlach een oog verloor als gevolg van een auto-ongeluk, kreeg ze een prothetisch oog terug. Hiermee lijkt in eerste dat er niets aan de hand is met haar, maar het oog geeft Tanya niet haar zicht terug. Om dit wel voor een deel terug te krijgen, kreeg ze het idee om een waterproof in-eye camera te laten ontwikkelen. Deze is theoretisch in staat om 720p HD video draadloos door te sturen naar een mobiele app, in te zoomen en momentopnames te maken door middel van een door knipperen geactiveerde sensor te ontwikkelen.

Lees het volledige artikel

Robotkostuums voor soldaten

Het Amerikaanse leger legt de laatste hand aan een robotframe waarmee soldaten met bovenmenselijke krachten worden uitgerust. Zo zouden ze met gemak 90 kilogram met zich kunnen meedragen en daarmee een snelheid van maximaal 16 km/u kunnen lopen. Het nieuwste hi-tech gadget van het Amerikaanse leger heet ‘Human Universal Load Carrier’ of kortweg HULC en is ontwikkeld door Lockheed Martin. Het skelet is uitgerust met een batterij die het een soldaat mogelijk maakt om gedurende lange tijd 11 km/u te lopen en er af en toe zelfs een sprintje van 16 km/u uit te gooien.


Lees meer over de HULC

Door gedachten gestuurde bionische arm

En wat te denken van een bionische arm die volledig bestuurd wordt door de gedachtes van de drager? De signalen die eerder van de hersenen naar de arm en de hand gestuurd zouden worden, worden hierbij omgezet in bruikbare signalen voor de prothetische arm. Het omzetten van deze hersensignalen naar signalen die de mechanismes in de arm aansturen is ook wel bekend als Brain Computer Interfacing, of BCI.

Lees meer over deze augmentation

De meningen over zulke technologieën zijn erg verdeeld. Tegenstanders zeggen dat het in strijd is met het ‘mens-zijn’ en voorstanders zien het juist al uitbreiding en ondersteuning van het menselijk lichaam. In de game staan deze 2 groepen dan ook lijnrecht tegenover elkaar en schromen niet om hier geweld bij te gebruiken. Aan welke kant sta jij?

Pre-order Deus Ex: Human Revolution

0 Shares:
Dit artikel is 3.460 keer gelezen