Een mobieltje is om mee te bellen zoals een zaklamp er is om in het donker mee te te kunnen zien….of niet?

Nieuwe tijden, nieuwe wensen

Mijn eerste mobieltje was wat men nu een ‘koelkast’  noemt: een lomp ding dat ik ook bovendien verstopte in een nog groter plastic beschermhoesje, zodat het apparaat vooral niet stoffig kon worden of kapot kon vallen.  Bellen kon je er prima mee. Als je tenminste bereik had,  dat was wel eens een probleem.

Een aantal jaar later is mijn mobiel gebruik behoorlijk veranderd. Bij de aanschaf van mijn huidige mobieltje (qua formaat weer net zo’n koelkast, een grappige gewaarwording) deed zich een ander probleem voor. Ik hoefde er eigenlijk nauwelijks meer mee te kunnen bellen, als het internet maar snel makkelijk en betrouwbaar was. Mijn vraag in de winkel: heb je voor mij een abonnement zonder beltegoed?

Een wat, zonder wat?

Kennelijk is dat voor de huidige telecomboertjes een brug te ver. Vodafone heeft er in ieder geval geen oplossing voor. Alle spetterende toestellen met nóg mooiere gadgets ten spijt: de huidige abonnementsvormen zijn volledig achterhaald.

Bellen doe ik bijna niet met mijn fantastische Android-smartphone, sms’en doe ik zelden: eigenlijk doe ik tegenwoordig het meeste via internet.  Maar waar haal ik zo’n abonnement?? Bij wie kan ik mijn overgehouden belminuten en sms-tegoed inruilen voor datategoed? Ik zou bijna zeggen: op Marktplaats?

Nieuwe tijden, oude gewoonten

Je zou denken dat de moderne telefonie-jongens bij uitstek innovatief om weten te gaan met de nieuwe mobiele realiteit. Dat toen zij met behulp van Deep Packet Inspection (DPI) ons dataverkeer uitgebreid bestudeerden en erachter kwamen dat we als een dolle aan het Whatsapp’en en Skypen waren, dat dát het moment voor ze was om iets wereldschokkends te verzinnen. Iets beters dan: laten we het gewoon duurder maken (weer eens wat anders dan ‘let’s make things better’).Wat dacht je van een abonnement voor dataverkeer (want dat gebruiken we), met de belminuten er gratis bij (want die gebruiken we steeds minder). Ja, dat zou je allemaal denken.

Maar dromen mag nog altijd!

 

 

0 Shares:
4 comments
 1. Klinkt zo bekend!

  Mijn vorige werkgever scheepte me af met een modelletje koelkast anno nu. Prima ding om mee te bellen, maar internet no way… Dus ging op zoek naar een privé mobieltje om te internetten; bellen hoefde ik er niet mee, want die paar gesprekjes die ik voerde mochten op het zakelijke koelkastje.  Maar ho maar dat ik een mobieltje zonder beltegoed, en met alleen data, kon kopen.
  Inmiddels een prachtige telefoon. Elke maand mag ik 300 minuten bellen. Gebruik er misschien 50… Dat ze daar nu eens niet wat op vinden :S

  1. Ziehier ons aller probleem! Ik zat laatst uit te rekenen dat ik nu zo'n 3370 belminuten bij elkaar NIET heb gebeld. Ik wil niet bellen of sms-en ik wil skypen en whatsappen. Providers: echt geef ons wat we willen!

 2. Overigens kun je wel degelijk pure data abonnementen afsluiten. Ik heb er al bijna 2 jaar eentje lopen bij good old KPN. En nu ik mijn Samsung Tablet binnen heb en mijn KPN datasimmetje daarin heb geschoven ben ik helemaal gelukkig. KPN was haar tijd ver vooruit, 2 jaar geleden!

  Alleen dat bellen (skypen) met een tablet…. Dan loopt er een draadje uit mijn handtas naar mijn koptelefoon. Zoek ik nog een oplossing voor :-)

 3. ik heb niet de illusie dat een provider zich interesseert in wat de klanten willen….of heb ik het mis?

Comments are closed.

Dit artikel is 3.608 keer gelezen