Zelf houd ik er wel van, en met mij vele twitteraars: het lekker zeuren en afgeven op de televisieprogramma’s die ons worden voorgeschoteld op een – laten we zeggen – willekeurige woensdagavond. Afgelopen woensdagavond kon ik me bijvoorbeeld prima vermaken met het kijken naar het RTL-programma ‘Wie trouwt mijn zoon’. Maar nog vermakelijker werd het programma door de vele tweets met hashtag #wtmz die in mijn tijdlijn verschenen.

Ook tv is sociaal geworden…

.. en kijk je vrijwel nooit meer alleen – zelfs als je alleen op de bank zit. Want door de sociale media waar we met z’n allen zo’n fan van zijn geworden, kijk je nu ook tv met je friends en followers. Want geef nou zelf toe, samen katten of je ongeloof uitspreken over de moeders en hun zonen (maar vooral de moeders zijn het onderwerp van vele tweets) is gewoon leuk. Klaar! En dat is een gegeven waar Nu.nl op inspeelt met het ontwikkelen van een ‘sociale tv-gids’ voor de iPad.

Nu.nl TV-gids iPad app

Samen tvprogramma’s beoordelen

Natuurlijk biedt de app de standaard tv-gids dingen: overzicht, herinnering instellen, informatie over de programma’s. Maar tegelijkertijd koppelt de tv-gids deze aan de sociale media Twitter en Facebook. Zo kun je met deze app voor elk programma zien wat er op de sociale media over wordt gezegd (joepie ongezouten meningen van de kritische kijkers in Nederland) en kun je tegelijkertijd zien wie van je Facebookvrienden welk programma aan het kijken is (joepie samen sociaal roddelen met die ene vriendin ver weg).

Video: Nu.nl tv-gids app

App

Ik ben op dit moment de app aan het downloaden. Ik heb nu al zin in het weekend: lekker een avondje sociaal tv kijken.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.750 keer gelezen