Mag ik van jou, uit de serie vrijwillig toegang verlenen tot je profiel aan iemand die je niet kent: www.Beurswaarde.nl? .

Ik vond in het Twittertijdlijntje een bericht:

Mijn LinkedIn netwerk is EUR 689.623 Mio op de beurs waard. Ontdek je #netwerkwaarde op www.mijnbeurswaarde.nl

Hartstikke leuk, mensen zijn gek op cijfertjes en willen graag beter scoren dan een ander, dus klikken….

Of toch niet…

Er is op www.mijnbeurswaarde.nl niets te vinden over de eigenaar van deze site. Je moet echt moeite doen te achterhalen wie het dan is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bij www.sidn.nl de Whois te raadplegen. Deze geeft de meest recente status van de domeinnaam weer. De houder van het domein is NoProtocol B.V., dat na zoeken op Google een reclamebureau blijkt dat pas begin dit jaar is opgericht.

De tekst op de site meldt dat dat je je geen zorgen hoeft te maken, dat je netwerk geen spam zal ontvangen. Een reclamebureau dat pas na moeite te achterhalen is, biedt deze “service” aan. En het enige wat je voor de leuke info “wat je waard bent” hoeft te doen is deze applicatie, want dat is het eigenlijk, toegang geven tot je LinkedIn-profiel. Uhhh HALLO….!

Ter overweging…

Wanneer een totale vreemde je op straat vraagt om je adresboek, cv en allerlei leuke dingen die je deelt met je netwerk en dan zegt “geen zorgen, je kunt mij gerust alles geven, ik zal niets geks er mee doen” wat doe je dan?

Toch geklikt?

Je weet nu hoeveel je netwerk op LinkedIn waard is. En nu? Nu heeft een app. van NoProtocol toegang. Geen nood! Je kunt ze de toegang ook weer ontnemen. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

0 Shares:
6 comments
  1. Daarnaast vraag de site iedere keer dat je inlogt weer om toestemming om je Linkedin profiel te benaderen… Eens met de stelling dat je altijd oplettend en kritisch moet zijn, maar misschien niet het beste voorbeeld :-)

  2. Op die site staat volgens mij een scriptje dat altijd vraagt om toegang te verlenen. En blijft altijd netjes de vraag stellen.
    Maar als je in LinkedIn kijkt staat hij als het goed is wel in de lijst van applicaties die toegang hebben en daar zit m net de crux. Je geeft met 1 druk op de knop toegang en pas als je die weer revoked trek je het weer in. 

Comments are closed.

Dit artikel is 4.305 keer gelezen