Follow me on TwitterEens in de zoveel tijd heb ik het: opruimwoede. Opeens haal ik me in m’n hoofd dat het nu echt eens tijd wordt om de keuken eens goed onder handen te nemen, die dozen in de garage uit te zoeken of m’n zolderkasten overnieuw in te delen. Pas had ik het weer; dit keer was het echter een online opruimwoede. Twitter moest er aan geloven!

Met het toenemen van het aantal tweeps dat mij volgt, en het aantal dat ik zelf volg, neemt de overzichtelijkheid helaas nogal af. Ondanks dat ik van Twitter een notificatie ontvang bij nieuwe volgers, en in Tweetdeck een kolom heb openstaan voor ‘New followers’, blijk ik toch wel eens een interessante nieuwe volger over het hoofd te zien. Jammer, want de eerste stap naar leuk sociaal contact begint toch met wederzijds volgen.

Handige tool

Door een tweet van @roosvanvugt werd ik gewezen op Twitter Karma, een superhandig tooltje dat je helpt met het op orde houden van je volgers. Even lekker snel de Swiffer door je Twitter-account! Deze eenvoudige service scant, zodra je bent ingelogd, je volgers en vrienden. Resultaat is uiteindelijk een mooi overzicht van tweeps die jou volgen, die jij volgt en waarvan het volgen wederzijds gebeurt. Je kunt direct vanuit dit overzicht acties ondernemen. Een tweep ‘unfollowen’ of juist starten met volgen? Het kan. Ook kun je filteren, zodat je in het overzicht bijvoorbeeld alleen die tweeps te zien krijgt die jou wel volgen, maar die nog niet door jou worden gevolgd. Misschien zit je NBTF (Next Best Twitter Friend) er wel bij! ;-)

0 Shares:
3 comments
  1. Handig. Zelf gebruikte ik pas @TwitCleaner om Twitter af te stoffen. Die meldt je ook welke tweeps alleen maar zenden, of alleen maar commerciele boodschappen sturen.

  2. "
    Update your profile.Post Tweets for you.
    "

    Nee dank u, daar ga ik ze geen toestemming voor geven.

  3. Een andere leuke online tool om je Twitter friends op dezelfde wijze te rangschikken is http://www.friendorfollow.com. De tool kent al een indeling in tabbladen in Friends, Fans en Following. Hoef je zelf niet meer te filteren.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.771 keer gelezen