Scrabbelen op mijn tablet. Dat is waar ik de afgelopen weken veel teveel tijd aan heb besteed. Met de app Wordfeud test ik mijn scrabble-capaciteiten (het liefst in de late uurtjes) tegen vrienden, vage kennissen, twitterbuddy’s, maar vooral volslagen vreemden.   

Altijd iemand om mee te spelen dus. Want met Wordfeud vind je met één druk op de knop een tegenstander, dag en nacht. Mooi!

Maar niet alle tegenstanders zijn even fijn…..

a/s/l*

“Waar kom je vandaan?”. Terwijl ik aan het nadenken ben over mijn volgende briljante zet, chat mijn tegenstander dat tegen me. “Wat maakt dat uit?”, denk ik bij mezelf. In Utrecht spellen we de woorden zelden anders dan in andere steden in Nederland.

“Hoe oud ben je dan?”. Nog onbelangrijker. Uit beleefdheid (en omdat ik hoop dat hij dan eindelijk een zet doet), geef ik maar antwoord. De jongen – met in zijn nickname geboortejaar 1986 – vindt me blijkbaar niet te oud, want zijn volgende vraag betreft mijn relatiestatus. Inmiddels heb ik al geen zin meer om te Scrabbelen. Als hij dan ook nog eens teleurgesteld met “oh jammer” reageert op mijn melding dat ik getrouwd ben, ben ik er eigenlijk klaar mee.

Scrabble-daten

Als ik wilde daten/flirten/whatever, dan zou ik dat echt niet via Wordfeud doen. Want even serieus, hoe sneu is dat: daten via Scrabble? En jongen_1986 is niet de enige random-scrabble-kandidaat die het spelletje verwart met een datingsite. Terwijl ik persoonlijk het meest geniet van spelletjes die zich in complete stilte voltrekken (behalve met mensen die ik wel al ken). Een wauw, gefeliciteerd of succes, kan er nog net af,  maar verder heb ik helemaal geen zin in gekwebbel. En al helemaal niet in zinloos gekwebbel over mijn leeftijd, woonplaats en relatiestatus.

Ga weg

Een groot nadeel aan Wordfeud is dat je een spelletje alleen kunt stoppen (resign) wanneer je zelf aan de beurt bent. Is de ander aan de beurt en doet hij geen zet, dan moet je 72 uur wachten voordat je het spelletje mag opgeven. Tel daarbij op dat je maximaal 30 spelletjes tegelijkertijd mag spelen en voordat je het weet zit je lijst vol met inactieve kerels die alleen kletspraatjes wilden houden en verder helemaal niet spelen. Aaarrrghhh irritant!

Jongen_1986 krijg ik dus niet zomaar weg. Het duurt nog zeker een etmaal, voordat ik die eruit kan gooien. Gelukkig zijn er nog genoeg tweeps die ook aan Wordfeud doen, dus over actieve spelletjes hoef ik me geen zorgen te maken.

*Als je niet weet waar a/s/l voor staat, moet je meer internetten

0 Shares:
10 comments
  1. ROFL! :-D A/s/l, díe ben ik al lang niet meer tegengekomen. (mijn standaard antwoord was altijd "probably too old for you/no thanks/here")

  2. asl -good ol' anoniem internet – of niet, het is wel reteverslavend :) en dan heb ik zelf niet eens een Android/Apple telefoon!

  3. Ik had dat dus létterlijk in een kladblokbestandje klaarstaan om te copy/pasten! :-D

  4. Gewoon een foto van een hele vieze oude man erbij en als naam bijv joop1947. Als ik random uitnodig resignen vooral figuren als rob81 met dito foto (strand, te bruine kop, foute zonnebril) direct. Maar t blijft wel irritant

Comments are closed.

Dit artikel is 14.123 keer gelezen