We zijn inmiddels lekker aan het experimenteren met Google+ en willen natuurlijk in zo veel mogelijk relevante kringen aanwezig zijn. Heb je een eigen WordPress site? Je kunt er dan voor kiezen om de Google+ Card toe te voegen aan je homepage, zodat mensen je makkelijk toe kunnen voegen aan hun kringen.

Follow me buttons

Net zoals Facebook, LinkedIn en Twitter buttons kun je nu een beknopte Google+ weergave Card toevoegen. Je bezoeker ziet meteen in hoeveel kringen je zit. Hieronder lees je eenvoudig hoe je deze Google+ Card in slechts 4 stappen aan je WordPress site kunt toevoegen.

Die van mij ziet er zo uit:
Google+ Card

Voeg de Google+ Card toe in slechts 4 stappen:

Stap 1 Download de plugin “Googlecards” onder Plugins > nieuwe plugin > installeren.

Stap 2 Na het installeren activeer je de plugin onder het kopje Plugins.
Als de plugin is geactiveerd vind je hem terug bij de widgets.

Stap 3 Plaats de widget op de door jou gewenste plaats, bijvoorbeeld in een kolom op je website, zoals ik heb gedaan in de rechterkolom van mijn blog.

Stap 4 Nu rest alleen nog het invullen van je Google+ ID. Deze ID vind je door in Google+ op je eigen naam te klikken. In je browser vind je URL die er ongeveer zo uitziet: https://plus.google.com/104872840811886821495/posts.
De cijfers vormen je ID. Kopieer deze, plak ze in de widget, even opslaan natuurlijk en je bent klaar.

Veel plezier met Google+

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.593 keer gelezen