Veel mensen willen een duidelijke scheiding tussen privé en zakelijk. Een van de meest bekende voorbeelden is de situatie met werk. In je privé tijd wil je eigenlijk geen collega’s tegen komen (of alleen degene waarmee je inmiddels ook een band heb naast werk) en andersom is het ook wat vreemd om mensen uit je privé leven op je werk tegen te komen. In real life is deze scheiding, maar je ziet dat men ook dit in de digitale wereld heeft.

Social Media, het woord zegt het al sociaal, heeft voor veel mensen een link met privé en je sociale contacten. Wanneer je aan mensen vraagt waarvoor ze Social media gebruiken, zeggen ze vaak om met vrienden in contact te blijven en je sociale leven te onderhouden. LinkedIn is voor iedereen echt zakelijk, maar je ziet dat het moeilijk is om zakelijk en privé volledig te scheiden aangezien er ook een overlap in zit.

Wat interessant is om te zien, is dat bedrijven steeds meer proberen deze grens weg te halen. De laatste partij die dit slim heeft gedaan, is Monsterboard. Monsterboard heeft een professionele netwerkapplicatie gelanceerd, BeKnown. BeKnown is ontwikkeld voor Facebook-gebruikers om een professioneel netwerk op te bouwen op het meest bekende & populairste sociale platform. Het zorgt er dus voor dat jij makkelijk met/via je sociale contacten een professioneel netwerk kan opbouwen.

Monsterboard stelt: “BeKnown beantwoordt aan de behoefte van de markt om een professioneel netwerk op te bouwen op Facebook, waarbij persoonlijke en werkgerelateerde contacten en inhoud strikt gescheiden blijven”. Wat je dus ziet is dat het een zakelijke toepassing is die de privé en zakelijke kant combineert, maar qua inhoud weer juist de scheiding behoudt.

Of dit nu de oplossing is moet nog blijken, maar wat wel zo is is dat een dergelijke toepassing niet nieuw is. Het volgt BranchOut op, die eigenlijk hetzelfde probeerde te bereiken. Hopelijk weet BeKnown verder te gaan dan BranchOut, wat uiteindelijk vooral geschikt is voor werkzoekenden. Ik ben erg benieuwd wat er nu allemaal nog gaat gebeuren.

Gebruik jij BrancheOut of BeKnown? Levert het je ook wat op?

0 Shares:
5 comments
  1. heb branche out op feestboek even geprobeerd. wat vooral bleef hangen is het zinloze gespam van branche out in de tijdlijn, waardoor byna iedereen die ik ken weer afhaakte.
    de agressieve uitbreiding naar meer mensen werkte echt averrechts

  2. ik word van brancheout ook een beetje moe. En ik blijf aan de gang met netwerk bovenop netwerk, bovenop netwerk…ik word er een beetje confused van. 

    Wat betreft de scheiding privé/zakelijk. Die heb ik niet heel strak. Uiteraard zijn er zaken die ik alleen met bepaalde mensen deel, maar verder dan dat gaat die scheiding niet echt.

  3. Ik mis hier toch echt nog Whoopaa.com als alternatief. We waren in de markt de eerste die écht een oplossing boden en bieden voor dit probleem. Binnenkort komt Whoopaa 2.0 uit (eind van de zomer) en zullen we nog meer aan gaan bieden binnen het huidige platform. 

    Bas

Comments are closed.

Dit artikel is 5.243 keer gelezen