Onlangs werd het nieuwe businessmodel van Foursquare gepresenteerd waarmee ze echt een goed verdienmodel neerzetten, althans in de VS. Ik ben benieuwd hoe dit model vertaald wordt naar bijv. Europese landen, aangezien het model nu is gebaseerd op de met creditcard betalende Amerikaan. Enfin, local is hot and happening en dat viert Foursquare met een leuke, persoonlijke, mail aan haar leden met een mooie en interessante infographic.

Foursquare infographic

Dik twee jaar na de start van Foursquare in maart 2009 telt het location based network maar liefst 10.000.000 leden. Speciaal om deze waanzinnige groei te vieren heeft Foursquare een leuke infographic in elkaar gezet. Het is geen “Infographic Monday”, desondanks is deze infographic zeer de moeite waard om toch nog te posten. Want, wie is er niet gek op infographics?

Foursquare draait door

“You’re member #501,636”

Via deze e-mail bedankt Foursquare haar leden voor het geloof in wat begon als een kleine startup opgericht door @dens en @naveen. Foursquare heeft de mail verrijkt met persoonlijke feitjes. Zo mailt Foursquare mij dat ik nummer 501,636 ben en hiermee zit ik bij de eerste miljoen leden, geeft tips voor vrienden die ook op Foursquare zitten en vraagt of ik tips wil geven over de locaties waar ik het meeste kom om Foursquare nog beter te maken voor nieuwe bezoekers.

Op de infographic zie je heel duidelijk dat de groei in Amerika langzaam op gang komt. Niet veel later volgen West Europa, Japan en Australië. Opvallend, maar niet heel verbazingwekkend is dat Nederland er met kop en schouders bovenuit steekt. De internetpenetratie in Nederland is met 91% ook vele malen hoger dan in welk ander Europees land dan ook.

10.000.000 strong and much much much more to come…

Niet alleen zullen er meer leden komen, ook zal Foursquare in de tussentijd druk blijven met het doorontwikkelen van haar sociale dienst. Een voorbeeld is het onlangs gelanceerde verdienmodel. Benieuwd waar Foursquare nog meer mee komt om ons leven leuker, makkelijker en goedkoper te maken.

0 Shares:
1 comment
  1. Had eigenlijk verwacht dat je het verdien model hier uit de doeken zou doen. Wellicht volgende post?

Comments are closed.

Dit artikel is 3.288 keer gelezen