Hoewel ik nog niet helemaal weet wat ik van Google+ vind, heb ik natuurlijk wel alvast mijn browser er helemaal voor ingericht en Google+ zelf opgekalefaterd door middel van allerlei geinige extensies.

Ik zeg extensies, want ik heb het over de browser Chrome. En ja, er zijn meer browsers, maar ja Google+ is van Google hè, dus leek het me niet meer dan logisch dat mijn blog over Chrome zou gaan.

FYI: veel van deze extensies zijn er in elk geval ook voor Firefox.

Extended Share for Google Plus

Van Twitter naar LinkedIn, van LinkedIn naar Facebook, van Hyves naar…nou van Hyves naar nergens… Punt is in elk geval dat we met z’n allen op zoveel netwerken zitten én dan ook nog eens overal net weer andere volgers hebben, dat het handig is om één basisnetwerk te kiezen en van daaruit je gek te delen. Is dat netwerk voor jou Google+, dan is deze extensie handig. Het voegt een link toe aan Google+ updates waarmee je kunt delen met Twitter, LinkedIn, Tumblr en Facebook.

Share+ Social Buttons for Google Plus

Had je daar niet genoeg aan, qua delen met allerlei netwerken? Dan voegt deze extensie nog een extra knop toe waarmee je nog meer netwerken kunt bevruchten met je Google+ kindjes!

+Photo Zoom

Een handige extensie die foto’s in je stream automatisch inzoomt. Gewoon met je muis boven het plaatje hangen en het wordt uitvergroot naar de originele afmetingen.

Surplus

Als je deze extensie installeert, kun je vanuit je browser-extensie-bar je Google+ stream volgen én erop reageren.

Reacties en meer voor Google+

Deze extensie voegt de link “Reageer op auteur”  toe aan je Google+ stream.

Helper for Google+

Een extensie die een aantal zaken toevoegt aan je Google+-ervaring. Makkelijk delen via Twitter, vertalen van Google+ updates met Google translate, gelinkte hashtags en meer!

Skins & Share for Google+ Facebook

De belangrijkste feature van deze extensie is dat het je Google+ eruit laat zien als Facebook. Geen idee waarom je dat zou willen hoor, maar met deze extensie kan het dus!

Google+Tweet

Wat nou een beetje integratie met Twitter? Volledige integratie graag! Dat kan met deze extensie. Je haalt er namelijk je hele timeline mee binnen. Inloggen doe je via oAuth, dus da’s zo gepiept en je krijgt er dan een knop bij voor je Twitterstream.

Google Music to Google Plus Poster

Een extensie waarmee je de muziek waarnaar je aan het luisteren bent, kunt delen op Google+.

GPlus notification

Wil je eigenlijk gewoon je Google+ notificaties in je browser-bar? Dan is dit een prima extensie om dat voor elkaar te krijgen!

Usability Boost for Google Plus

Deze extensie geeft Google+ een net iets andere look. Volgens de makers draagt dat dan bij aan de usability. Ach, ik weet het niet, maar uitproberen is gratis, dus ik zou zeggen: doen!

p.s: nog geen Google+? Laat je mailadres achter en ik nodig je uit (voor zolang mijn invites het nog doen)

0 Shares:
1 comment
  1. Handige extensies inderdaad! Waar ik ook erg blij mee ben is Google Plus Comment Toggle, maar dat is dan weer geen extensie maar 'n app. Je hebt  er Kynetx voor nodig. Het draagt bij aan de clean look van G+ als je de comments kunt inklappen vind ik. Google zal zelf nog wel met die optie komen, maar tot die tijd werkt dit erg prettig! :) http://apps.kynetx.com/installable_apps/4508-Goog

Comments are closed.

Dit artikel is 5.629 keer gelezen