Twitteren doe ik al een tijdje. Ik begon met een persoonlijke account (waarvan ik geen idee meer heb wat het was), maar toen ik Contentgirls.nl startte, vond ik dat de site op een andere account moest draaien. Ik maakte de account @contentgirls aan (inmiddels @contentgirl) en bereidde me voor op een gespleten leven. Dat ging precies 10 minuten goed. Wat was het ingewikkeld om te bedenken wat, naar welke account moest en dat scheiden van persoonlijk en “zakelijk” vond ik al helemaal niks.

Maar een jaar later was ik dat vergeten en startte een Engelstalige account voor weer een andere website. Ook dat hield ik een kwartiertje vol. En nu, sinds kort ben ik helemaal bezig met mijn nieuwe kattensite ( Cattish.nl) en eigenlijk in het algemeen met katten. Dat wordt mij in mijn @contentgirl-timeline door deze en gene niet in dank afgenomen (zeurkousen) en aangezien ik ongelooflijk gevoelig ben voor groepsdruk, ben ik dus maar van ellende een nieuwe twitteraccount gestart: @CattishNl. Dit keer moet ik het volhouden, want deze site moet wel echt een eigen Twitter hebben. Maar makkelijk is het niet.

Besluiten wat waar moet, is één. Dat hangt erg af van wat je wilt en hoe je tweet en wie je bent. Maar zelfs de techniek wil niet echt werken, althans niet voor mij (want het werk allemaal an sich wel). Het risico dat ik met de ene account iets roep, daarop reactie krijg en met het andere account antwoord, is erg groot. Het is ook al heel vaak gebeurd overigens. Nu is dat voor mij niet zo’n ramp en behalve grenzeloze irritatie (bij mij vooral dus), is er geen schade.

Maar als je zowel een zakelijke account als persoonlijke account voor je werkgever onderhoudt, dan kan het erg vervelend zijn wanneer het misgaat. Het is dus van belang om hier een goede oplossing voor te vinden. Er zijn natuurlijk eindeloos veel programma’s en sites waarmee je kunt tweeten. Ik heb er 4 uitgeprobeerd met 2 accounts.

Tweetdeck
Ik ben begonnen met Tweetdeck omdat ik die sowieso al gebruikte.  Je kunt met Tweetdeck ook je LinkedIn, Facebook en nog andere accounts beheren, maar dat doe ik er niet mee. Alleen @CattishNL en @Contentgirl stonden (!) ingesteld. Wat een irritant gedoe is dat zeg. Ik heb toch zo vaak met de verkeerde account getweet. Je moet echt elke keer goed kijken wat je doet. Vooral als je klikkeritis hebt zoals ik: ik klik elke keer het schrijfschermpje dicht (het irriteert me namelijk) en elke keer dat ik dat doe, springt tweetdeck terug naar je hoofdaccount. Heb je naast klikkeritis ook nog snel-enter-klikken-syndroom, dan is het helemaal feest. Ik tik mijn boodschap en Enter direct. Het is dan dus te laat om nog even de juiste account aan te klikken, wanneer tweetdeck heeft besloten te verspringen. Ugh. Tweetdeck vind ik echt meer dan prima voor één account, maar helemala niks voor meer accounts.

Seesmic
De desktopversie van Seesmic ziet er best spiffy uit.  Ook met Seesmic kun je van alles en nog wat beheren, maar ook hier gebruik ik alleen de twee twitteraccounts. Hoewel dit al beter werkt dan Tweetdeck, is het ook niet helemaal wat ik zoek. Een paar zaken:

– Al je accounts worden in 1 scherm getoond. Je kunt wel zelf (en makkelijk) kiezen welke kolommen je ziet, maar met meerdere accounts wordt het dus algauw horizontaal scrollen – dat háát ik.

– Doordat al je accounts in 1 scherm worden getoond is het lastig om te constateren waar je naar zit te kijken: account X of Y.

Dit geldt trouwens ook voor Tweetdeck!

– Wanneer ik op de timeline van een account reageer doet Seesmic dat ook rustig met mijn andere account. Snappu? Ik bedoel: wanneer ik met @Contentgirl reageer op de timeline van @CattishNL, doet Seesmic dat ook gewoon. Ik zou wel een waarschuwing willen hebben.

Seesmic is het dus ook niet.

Hootsuite
Hootsuite heeft voor zover ik kon zien geen desktop versie. Je draait Hootsuite gewoon vanuit je browser. Op de een of andere manier vind ik dat irritant. Maar dat hangt natuurlijk helemaal van je eigen voorkeuren af. Ook bij Hootsuite kom je algauw aan het horizontaal scrollen én worden je verschillende accounts in één scherm getoond.  Maar waarom Hootsuite wel iets beter is voor meerdere accounts, is dat je na elke tweet bewust een account moet kiezen. Oftewel, er blijft niks aangevinkt. En dat is handig, al lijkt het op het eerste gezicht meer werk. +1 voor Hootsuite dus.

Whoopaa
Met Whoopa kunnen ook weer allerlei verschillende accounts worden gebruikt. Maar Whoopa is ook meteen zelf een community en dat vind ik eigenlijk niet handig. Ik hoef er niet perse nóg een plek bij om te beheren en te kletsen. Daarbij mis ik nog veel functionaliteit waar het om Twitter gaat. Zo kon ik geen manier vinden om mijn twitterlijsten in te laden. En met de hoeveelheid mensen waarmee ik gelinkt ben, heb ik die lijsten echt wel nodig.

Wel leuk aan Whoopa is dat ik mijn timelines kan combineren tot één. Leuk, maar niet handig voor dit doel, want daar wordt het allemaal alleen nog maar verwarrender van.  Whoopa wordt het dus ook niet.

Geen feest dus en ik werd er toen ik met de twee accounts aan de slag ging even helemaal gek van. Mijn oplossing? Ik gebruik de twee stand alone apps van Tweetdeck en Seesmic samen. Oftewel 1 account in het ene programma en 1 in het andere programma. Op die manier maak ik zeker weten geen fouten! Daarnaast gebruik ik ook nog eens Hootsuite om links te delen. Niet alleen omdat ik daar mooie klik-statistieken bij krijg, maar ook omdat Hootsuite in Shareaholic zit (de extensie die ik voor Chrome gebruik om links te delen naar allerlei netwerken). Simpel dus. Nou niet echt eigenlijk, maar voor nu werkt het wel het beste.

Wat gebruik jij om meerdere accounts te beheren? Is het wel eens fout gegaan? En wat doe je om dat te voorkomen? Vragen, vragen, vragen, maar ik ben echt benieuwd.

 

 

 

0 Shares:
7 comments
  1. Ik herken het ;) Ik wil bewust mijn twee accounts gescheiden houden, maar dan moet je soms best opletten.
    Wat wel wil: Ik heb naast de standaardbrowsers ook Rockmelt op mijn pc staan, voor mij eigenlijk de perfecte mogelijkheid om met twee accounts tegelijk bezig te zijn. Als je via Rockmelt tweet kun je elke keer weer kiezen vanuit welk account je dit wilt doen. Ook posten op Facebook is zo een makkie :)

  2. Ik denk al een tijdje na over twee accounts, met name omdat ik volgens sommigen wel erg veel twitter en zij een light-versie prefereren met voornamelijk schrijftweets. Maar duts is dus precies de reden waarom ik het niet aandurf: ik weet dat ik ze door elkaar ga houden. Twee programma's klinkt als een logische oplossing. Daar ga ik eens over nadenken.

  3. Ik gebruik twee apps voor twee accounts: Tweetdeck en Twitter for Android. Kan niet mis gaan!

Comments are closed.

Dit artikel is 4.305 keer gelezen