Mobiele telefoons zijn allang geen telefoons meer. Dat weten we allemaal wel. Het zijn mini computers en scherm in een. Daar waar de ontwikkeling van de PC wel zo’n beetje afgelopen is gaat de ontwikkeling van mobiele platforms in rasse schreden vooruit. De schermen worden groter met meer pixels per centimeter en de software wordt steeds geavanceerder. Om dat allemaal te kunnen verwerken is er natuurlijk nooit genoeg processorkracht. Snel is namelijk nog lang niet snel genoeg.

Samsung en HTC nemen het voortouw met respectievelijk de Galaxy S II en de Sensation. Twee ‘telefoons’ met dual core processors. Twee keer de power dus. 4,3’’ schermen, veel geheugen, Android 2.3.3 (terwijl ik dit schrijf) en in beide gevallen een eigen gebruiksinterfacesausje er overheen. Hoe dat sausje je bevalt is natuurlijk persoonlijk. In het geval van de HTC zit je er aan vast want HTC heeft de ROM zodanig afgesloten dat je alleen  de HTC versie van Android + sausje er op kan zetten. Dus eerst proberen is het devies.

Dat deze twee wolven in lammetjeskleding snelheidsduivels zijn is duidelijk. Het bladeren door de 8 megapixel foto’s en het in- en uitzoomen van een foto gaat zonder enige vertraging wat de kracht van deze machientjes wel aangeeft.

De ontwikkeling van mobiele platforms gaat razend snel. Althans voor de Android gebruikers. Apple zal ongetwijfeld ook weer van zich laten horen bij de volgende iPhone update zodat het kiezen weer lekker moeilijk wordt. De enige die maar niet echt van de grond komt is de reus Nokia. Ze lijken de boot steeds te missen met leuke hardware (Nokia X8) maar dan met oubollige software (Symbian) om zich vervolgens aan Microsoft te binden en over te stappen naar Windows Phone 7, op zich een goed OS waar de markt echter nog niet veel van wil weten.

Snelheid, grafische pracht en meer software dan je ooit nodig kan hebben: Samsung en HTC hebben de lat weer even wat hoger gelegd. Het is aan de rest om met een antwoord te komen.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.873 keer gelezen