Tegenwoordig kun je alles en iedereen met elkaar linken. Superhandig natuurlijk als je maar één keer hoeft te posten/tweeten en je wijsheden verspreiden zich binnen no time op alle belangrijke netwerken. Ik heb persoonlijk Twitter aan Facebook, LinkedIn en Tumblr gekoppeld, Facebook en LinkedIn aan Live.com, Flickr aan Live.com, Facebook en Twitter, WordPress aan Twitter, Facebook en LinkedIn en alles vind ik ook terug op Disqus. En ik weet zeker dat ik nog een paar connecties vergeten ben.

Kettingreactie
Erg handig dus, zoals ik al zei. Maar soms ook erg vervelend als je je eigen timeline terugziet en dezelfde melding vijf keer langs ziet komen. Net als een kettingreactie komt die ene zin dan steeds weer terug. Vaak is het dan nog zo’n automatische tweet. Of gewoon geheel nutteloze informatie. Maar soms zitten er ook echte juwelen tussen. En natuurlijk is dat niet alleen bij mij zo, maar ook bij de meeste andere mensen die ik op Twitter volg of met wie ik bevriend ben op Facebook.

Voordeel?
Één voordeel is natuurlijk dat de kans om iets te vergeten kleiner is als je het vaker leest. Leuk voor de écht nuttige informatie. Soms lees ik ergens iets handigs en later vind ik de informatie dan weer niet terug. Prima als je de tweet dan ergens anders toch weer tegenkomt. En daarom blijf ik ook koppelen! Dan ga ik gewoon maar af en toe met de bezem door mijn eigen timeline of mijn Facebook profiel. Om niet steeds in herhaling te vallen…

Welke koppelingen heb jij gelegd? En vind je het wel of niet goed om dat te doen?

 

0 Shares:
3 comments
  1. Ik heb al twee geprobeerd al mijn 'sociale' netwerkkoppelingen in kaart te brengen, maar het blijft lastig. De laatste keer ( http://leonieke.net/entries/1547 ) is het me redelijk gelukt, maar ik heb zo'n vaag idee dat ik allerlei accounts ben vergeten! Zo kan ik bijvoorbeeld niet meer nagaan hoe mijn foto's van flickr ook alweer automatisch gepost worden op twitter: volgens mij is die link dood, maar ik moet eerst een foto uploaden en dan mijn tweets in de gaten houden :)

  2. Zelfde probleem hier. Van sommige zaken weet ik het wel, maar een heleboel ook niet en van veel zaken heb ik geen idee meer hoe ik het ook alweer gedaan heb :)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.018 keer gelezen