Contentgirls bestaat binnenkort 3 jaar (augustus, jullie gaan het wel merken!). En in de afgelopen jaren is de site uitgegroeid tot een steeds beter bezochte plek, met een leuke groep bloggers (we zijn echter altijd nog steeds op zoek naar nieuw bloed). De site is gemaakt in WordPress, wie het niet kent – onder welke steen heb jij je verstopt? En wordt opgeleukt met een redelijke lijst aan WordPress plugins. 

Omdat Contentgirls een blog is met meerdere auteurs, heb ik in sommige gevallen hele specifieke plugin-eisen. De plugins zijn niet alleen voor mij van belang, maar ook voor de communicatie onderling en vergeet ook niet dat ik de bloggers de mogelijkheid wil geven zich op Contentgirls.nl te profileren. Ook op basis van dat idee heb ik plugins gekozen (of zelf geknutseld).

Hieronder vind je een lijst met hele handige plugins voor als je een blog hebt met meerdere bloggers. Ik gebruik ze op verschillende blogs en naar alle tevredenheid.

Editorial calendar

Installeer je deze plugin, dan krijg je onder je Post-menu een extra optie Calendar. Klik erop en je ziet alles wat al gepubliceerd is, maar ook de artikelen die je ingepland hebt. Heel handig voor verschillende auteurs om te kunnen zien wanneer hun artikelen live-gaan. Of als je bloggers zelf mogen publiceren, om te zien welke dagen nog leeg zijn.


Author Avatars List

Simpele plugin die een widget biedt waarin je auteurs (of leden of contributors etc.) worden getoond mét (gr)avatar. De widget zelf vind ik niet optimaal. Maar je kunt de plugin ook in de code oproepen (zie hier in de sitebar) en daar word ik al blijer van.


Capability Manager

Met deze plugin kun je per rol (author, editor etc.) aangeven wat iemand wel en wat iemand niet mag. En daar heb je veel meer mogelijkheden toe dan WordPress standaard biedt.  Heel handig vind ik zelf. Bij mij hebben bijvoorbeeld alleen administrators Publish-rechten.


Sidebar Login

Simpele login-widget. Hier zijn er wel meer van. Ik gebruik deze voor verschillende websites en dat werkt prima.


Tweet Blender

Handy dandy plugin waarmee je tweets van verschillende twitteraccounts op verschillende plekken op de site terug kunt laten komen. Bijvoorbeeld een stream van ál je authors of…iets heel anders. Handig!


WP About Author

De authorbox op Contentgirls wordt niet door een plugin gegenereerd, maar ben deze wel aan het overwegen: lekker makkelijk! Toont niet alleen info en avatar, maar voegt aan je userprofile ook Twitter-account en je Facebook-profiel.


Blog Metrics

Nog zo’n handige: deze plugin biedt een overzicht van wat alle bloggers allemaal doen: hoeveel posts leveren ze aan per maand, hoeveel reacties plaatsen ze op de website en nog veel meer. Erg handig en superinzichtelijk.


Edit flow

Deze gebruik ik zelf niet, maar kan me situaties voorstellen waarin het zeer handig is. Je kunt met deze plugin zelf statussen toevoegen aan de standaardstatussen voor blogs in WordPress. Dus in plaats van alleen pending, draft en publish, kun je nu ook “feedback gevraagd” of iets anders toevoegen.


Pre-publish reminders

Natuurlijk heb je afspraken gemaakt met je bloggers over hoe ze de blogs aanleveren. En natuurlijk vergeten er een heleboel hoe het ook alweer zat. Niks menselijks is bloggers vreemd! Maar met deze pre-publish reminders kun je de zaken die je belangrijk vindt nog maar eens in een checklist zetten. Bloggers krijgen die lijst te zien wanneer ze een nieuwe blog aanmaken en kunnen afvinken wat ze al hebben gedaan.


Co-authors plus

Artikelen schrijven doe je niet altijd alleen en met deze plugin kun je dat ook makkelijk aangeven in WordPress. Standaard heb je die mogelijkheid niet, dus ook weer handig.
0 Shares:
Dit artikel is 5.628 keer gelezen