Voor elk bedrijf is het belangrijk dat ze laten zien dat ze niet stil zitten. Sommigen zijn hier heel gevoelig voor en willen vooral meegaan in elke trend of ontwikkeling. Zo ook met Social Media.

Steeds meer bedrijven maken profielen aan op netwerken, zodat ze daar in ieder geval zichtbaar zijn. “Ja wij hebben ook een Twitteraccount, Ja wij hebben ook een LinkedIn Company Profile”. Vooral om maar te kunnen zeggen dat ze ook “aan social media doen”. Het jammere is alleen vaak dat ze vervolgens eigenlijk niets doen met deze netwerken. Een Twitteraccount dat al een aantal maanden bestaat en maar 1 tweet heeft en 5 mensen/bedrijven die ze volgen, is wat mij betreft niet het volgen waard. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van bedrijven die hier goed in meegaan en de mogelijkheden van social media goed benutten.

Toch zie je dat YouTube ook erg interessant is voor mensen. “Wij willen YouTube filmpjes” is een veelgehoorde kreet bij filmproductie bedrijven. YouTube wordt steeds meer ingezet als marketinginstrument,waardoor het veel populariteit vergaart. Enerzijds wordt het gebruikt om meer zichtbaar te zijn in de markt en dus mee te gaan in de nieuwe media. Anderszijds wordt het gebruikt om ervoor te zorgen dat de website beter vindbaar is. Immers is YouTube de 2e zoekmachine geworden, na Google uiteraard.

Je profileren via een social media netwerk als YouTube kan dus zeker bijdragen aan je online succes. Toch is hetwel verstandig om goed te bedenken wat je ermee wilt.

Denk na over:

  • wat je doel is: branding & zichtbaarheid óf direct response & sales leads óf SEO & vindbaarheid of …
  • welk budget je er voor over hebt: Je kan ervoor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen om de video’s voor je te laten maken óf je gaat zelf aan de slag met een handige camera zoals de Flip Camera (Cisco)
  • waar wil je de video’s plaatsen: Ga je ze op je eigen website plaatsen óf op een online video kanaal zoals YouTube óf op beide? (Als je voor YouTube gaat, leg dan alvast je eigen videokanaal vast)
  • wat ga je filmen? Bedenk van te voren goed wat je precies wilt filmen en nog veel belangrijker,als je met online video’s begint, zorg er dan wel voor dat er regelmatig wat nieuws opgenomen wordt. Out-dated video’s worden over het algemeen niet echt meer bekeken.

Uit het Online Video Trends Report 2011 van TubeMogul & Brightcove blijkt dat 85% van de (brand)managers online video geïntegreerd heeft in zijn marketingmix. Meer dan 60% van de (brand)managersgaat hier de komende 12 maanden in investeren.

Oftewel…Online video biedt je veel mogelijkheden, maar ga niet als een ‘kip zonder kop’ ermee aan de slag. Aan de hand van een goede online video strategie kan je veel voordeel halen uit online video.

Dus: behoor jij tot de grote groep die de komende maanden gaat investeren hierin??

Bron: Online Video Trends: The Complete Media Industry Report – Part 1

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.306 keer gelezen