Ik ben een grote fan van de Philips Wake-up Light. En van de iPhone én sinds kort ook van de iPad. Geen wonder dus dat ik graag het briljante concept van wakker worden door een opkomende zon zou willen combineren met een van die twee lievelingsapparaten.

Supradyn Multivitamine biedt nu de iPhone en iPad App Morning Energy Alarm Clock aan(ook beschikbaar voor Android). Principe is hetzelfde: de app is een wekker die het zonlicht simuleert. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat mensen prettig wakker worden met een zonsopgang in plaats van een hard geluid in het donker. Ook is bewezen dat licht een positief effect heeft op het energieniveau. Als je dagelijks ontwaakt door de Energy Alarm Clock voel je op den duur veel fitter en heb je er de hele dag wat aan.

Het werkt zo: Je kiest een tijdstip uit waarop je wakker wilt worden. De app begint een half uur voor dat tijdstip al met de zonsopgang. De warme ochtendgloed komt in een halfuur op, tot de zon op volle kracht naar je toe straalt. Op het tijdstip dat je wakker wilt worden en de zon voluit schijnt, begint de gekozen muziek te spelen. Je hebt de keuze om een het standaard wekkergeluid te laten horen (vogelgekwetter), óf een liedje te kiezen uit de afspeellijst op je telefoon of iPad.

Het is fijn dat deze app gratis is, want je hebt er niks aan. Dat komt vooral doordat het Apple het blijkbaar alleen aan zichzelf toestaat om wekkerachtige apps op de achtergrond mee te laten draaien om op het moment suprême hun ding te doen, zoals een zon laten opkomen of gewoon keihard muziek afspelen. Dat betekent dat je vanaf het moment dat je je Morning Energy Alarm Clock zet, niks meer op je device kunt doen, zoals lezen of een filmpje kijken. Je moet gewoon braaf gaan slapen en wachten tot de volgende ochtend de zon opkomt.

Je mag ook niet het geluid van het ding uitzetten, want dan mis je de vogelgeluiden. Het geplong van alle pushberichten die je ‘s nachts ontvangt, moet je maar even negeren, want als je je daaraan gaat storen verpruts je sowieso je energy level. Wat je ook moet negeren is de blauwe gloed die de hele nacht van je apparaat afkomt. De app moet namelijk de hele nacht draaien en je iPhone of iPad gaat dus niet op sleep. Lekker milieuvriendelijk! Na een paar uur gaat hij wel vanzelf uit natuurlijk, omdat de batterij dan leeg is. Dan is het opeens heerlijk rustig en kun je niet gestoord door pushberichten, blauw licht, vogelgeluiden of opkomende zonnen een gat in de dag slapen.

Zo gaat je energieniveau op den duur wel omhoog, ja!

 

 

0 Shares:
1 comment
  1. Leuk stuk! Jammer dat apple zich altijd alleen recht toebedeeld inderdaad. Gelukkig is Android niet zo ;)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.318 keer gelezen