Eind maart heb ik Webredactie 2.0 en Contentmanagement bij Lectric Internetopleidingen binnengehaald!
Ik heb voor jou 7 interessante en bruikbare punten uit de training Webredactie 2.0 gehaald.

foto Jaap Stronks - Webredactie 2.0

Webredactie 2.0 was enorm leuk om te volgen. Naast een gezellige groep heeft Jaap Stronks van Johnny Wonder mij met veel humor, actief bezig gehouden met webredactie, sociale communicatie, multimedia gebruik en live-communicatie. Veel  tips en trucs. Zoveel, dat ik er structuur in moest aanbrengen. Je hoeft (en kan) niet alles gebruiken natuurlijk. Maar het is wel prettig als je alles uitgeprobeerd hebt!

  • Heb je al eens gekeken op Twittergids.nl? Hier vind je overzichten van de meest actieve Twitteraars op allerlei gebieden. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken. Zoek naar plaatsnaam, branche, product of hobby. Ik heb ‘communicatie‘ voor je opgezocht.
  • Bloggen en live-bloggen, audio en videogebruik in je blogs. Tijdens de training was het gebruik van Audacity voor velen nieuw. Handig voor in je video bijvoorbeeld!
  • Belangrijke tip: RSS is nuttig, maar overschat het niet. Aggregatiesites brengen automatisch orde aan in een overvloed aan nieuws. Deze sites laten je zien wat belangrijk is, bijvoorbeeld Techmeme (mate van links) en Linkedin.com/today (mate van share). Het zijn je filters.
  • Een Fanpage op Facebook kun je compleet maken met FBML pages. Met i-frame codes (of embedded youtube filmpjes van of over je bedrijf/product) kun je de gebruiker ook laten landen op deze pagina in plaats van de bezoeker standaard naar je wall te laten leiden. De keuze is aan jou!
  • Google Blogsearch is handig, maar je kunt je Google Alerts in je Google Account ook streamen op trefwoord(en).
  • In Google Maps kun je je eigen kaart maken en publiceren in je eigen blog of op je site. Je kunt toeristische punten overnemen van oorspronkelijke kaarten, routes aangeven, informatie toeschrijven. Bekijk de handleiding via deze link.
  • Effectief je tijd opnemen voor projecten bijvoorbeeld. Ga hiervoor naar toggl.com, koppel toggl aan je Google account en je krijgt een welkomsmailtje binnen met een link naar de iPhone application. Mijn totale tijd voor deze weblog was 20m:41s.


0 Shares:
1 comment
  1. Hi Jolanda, ben benieuwd hoe het inmiddels met de (online) banenjacht staat? Volg je bijvoorbeeld al Fiona Stoop (@WerkCoach) of Floor Nobels (@floornobels)?

Comments are closed.

Dit artikel is 3.823 keer gelezen