De sociale media zijn hip. En intussen is dat ook bij de minst hippe mensen van de samenleving doorgedrongen. Prima natuurlijk, maar daar kleven ook gevaren aan. Hier een paar beginnerstips. Speciaal voor de minder hippen onder ons.

– LAY-OUT! Niks is suffer dan een eigen blog of twitterpagina met een gigantisch uitgerekte foto van een hoofd met grote puisten. Let dus op de lay-out: plaats bij twijfel een neutraal achtergrondplaatje in plaats van de foto van je vroege puberteit én check of het goed leesbaar is. Uiterlijk checken doe je toch ook voordat je de deur uit gaat?

– Hyves is op dit moment op retour, hier een profiel aanmaken is dus niet hip. Facebook, Twitter en LinkedIn zijn de nieuwe sites, alhoewel het hier ook eigenlijk geldt dat je geen nieuwkomer mag zijn. Start hier dus met volle overtuiging, alsof je het altijd al deed.

– Overenthousiasme wordt ook niet gewaardeerd. Dus niet plots OVERAL op de Like-knop klikken, maar Like met mate. Ook voor Twitter geldt het dat je niet moet spammen, dat is gewoon irritant. Hip zijn betekent ook het hebben van een sociaal leven náást de sociale media. Echt.

– Wanneer je iets niet weet, zijn daar weer die mooie sociale media. Maak er dus gebruik van! Met name sites als http://contentgirls.nl zijn erg handig. Zo komt niemand te weten dat je ooit minder hip was dan nu… (Dat doet iedereen!)

0 Shares:
Dit artikel is 2.747 keer gelezen