De iPad levert zo zijn eigen bijdrage aan de Nederlandse (en Engelse) taal. Typ maar eens een e-mailtje of een tweet op deze elektronische pet. De iPad komt met vele woordvoorstellen, zodat je met één druk op de virtuele spatiebalk het woord kunt plaatsen. Grandioze uitvinding als het werkt (o.a. Open Office ging ze voor. Vergeef ik ze). Maar de iPad houdt er een eigen willetje op na en komt met merkwaardige tekstvoorstellen. Een greep uit het iPad-lexicon:

Ik wil: blondie one way (or another)
iPad stelt voor: blondje one wat

Ik wil: about
iPad geeft: Aboutaleb (mijn wenkbrauwen gingen omhoog)

Ik wil: that
iPad geeft: Thatcher (ze, de wenkbrauwen, reikten tot boven mijn haargrens)

Ik wil: sgoed (oké sms-taal, maar dat dient mijn iPad ook te accepteren)
iPad geeft: SGP’er (toegeven: zelfs Apple heeft humor)

Ik wil: recalcitrant
iPad geeft: REC (recalcitrante actie van iPaddie)

Ik wil: fuck you
iPad geeft: Rick (HUH? Of gewoon goed opgevoed door mr. Jobs.)

Ik wil: shallow
iPad geeft: sjappies

Ik wil: digibeet
iPad geeft: dovige (kan, maar hoeft niet)

Gekmakend, als ik in een slecht humeur ben. Hilarisch, als de stemming beter is! Ik ben heel blij met mijn iPad. Ik heb ‘m altijd bij me. Er zitten alleen een paar nadelen aan: je kunt ‘m niet openmaken en hij heeft een iWilletje. Met dat laatste voegt hij meer creativiteit toe dan waarschijnlijk de bedoeling was!

0 Shares:
4 comments
    1. Hahaha ja die site is fantastisch. Vooral als ik een klein ochtendhumeurtje te pakken heb, is dit een zegen!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.239 keer gelezen