Regelmatig vind je nog onder blogs zowel de Share als de Like button van Facebook. Maar als het aan Facebook ligt, gaan we binnenkort met z’n allen alleen nog maar de Like button gebruiken. Met dank aan een aantal nieuwe functionaliteiten.

Het verschil met vroeger? Nu wordt slechts de link van een blog op je Facebook-pagina geplaatst als je de Like button aanklikt. Maar met dank aan nieuwe ontwikkelingen wordt straks óók de titel, een samenvatting en een thumbnail geplaatst op je Facebook-pagina. Bijkomend voordeel, er kan ook weer op de link gereageerd worden op je pagina. Het resultaat verschilt dus nog bar weinig van de Share button.

Facebook heeft dan ook al aangekondigd dat er gestopt wordt met de verdere ontwikkeling van de Share button. Al vermeldde een woordvoerder van het bedrijf er wel bij ‘dat het nog om een test gaat.’ Want de verandering heeft wel degelijk een nadeel. Zo kunnen blogbezoekers afgeschrikt worden om op de Like button te drukken omdat er dan een blog prominent in beeld verschijnt op de Facebook-pagina én in de nieuwsfeeds. Dan is het plaatsen van een link veel bescheidener.

Maar ook onopvallender.

Je kunt dus wel stellen dat deze nieuwe ontwikkeling misschien ook goed uit kan pakken voor blogbezitters. Een posting in plaats van een link, kan meer verkeer opleveren. Daarbij wordt het nu voor veel bezoekers de functionaliteit van de Like button duidelijker. Het verschil tussen de Share en de Like button was voor sommige mensen namelijk nog wel eens vaag. Bovendien hoeven wij als bloggers niet meer de Share én de Like button te installeren. Dat is ook best handig, want eenvoud siert niet alleen de mens, maar soms ook een blog.

Bron: Mashable, CNN

 

0 Shares:
1 comment
  1. Leuk artikel! Ik denk wel dat ik minder snel op 'Like' zal klikken als ik daarmee steeds zo'n groot stuk in de tijdlijn in beslag neem. Dan vinden mijn vrienden mij waarschijnlijk een beetje spammerig. (Ben namelijk best snel geneigd te 'liken' omdat je zo lekker snel kunt aangeven dat je iets leuk of goed vindt…)

Comments are closed.

Dit artikel is 6.811 keer gelezen