Flirten op internet maakt mensen gelukkig. Ook hebben internetdaters minder last van datingstress: zij zijn niet zo bang een blauwtje te lopen. Dat kan allemaal wel zo wezen, maar hoe staat het met de andere kant van deze liefdevolle maan? De duistere kant van de twivorce?

Even zoeken op Twitter levert eigenlijk maar 2 tweets op voor #twivorce. Dus na de #twedding lijkt er nog weinig animo voor het verbreken van relaties via Twitter. Maar ja, de eerste #twedding hebben we ook net pas achter de rug (en wat een feest was het!).

Aangezien ‘ontvrienden’ het woord van 2009 was zet ik de zoektocht voor op Facebook. Hier zijn er veel meer voorbeelden van het verbreken van relaties. Simpelweg het aangeven dat je ‘single’ bent in plaats van ‘in een relatie’ is al voldoende. Het bericht van deze statuswijziging gaan meteen naar al je vrienden, dus over de communicatie hoef je je ook geen zorgen te maken. Dr. Phil wijdde daar al een hele show aan.

Voor de echte liefhebbers is er zelfs een aparte website waar Bradley Laborman aanbiedt om namens jou je relatie uit te maken. Maar $10 om je vriendje te dumpen. Geen geld toch?! Had Beatrix dan toch gelijk dat het internet mensen minder sociaal maakt?

Ik zit natuurlijk in een heel gelukkig huwelijk, dus voor mij is dit allemaal niet van toepassing. Maar ik kan me nog wel herinneren dat ik vriendinnen hielp bij het uitmaken van hun relaties. ‘Ik hoop dat je ooit een meisje vindt die net zoveel van jou houdt als jij nu van mij.’ En dan met het advies erbij dat ze die ring toch écht écht écht terug moest geven. En toen het om mijn eigen vriendjes ging was ik ook niet altijd even invoelend (heren, waarvoor alsnog excuses).

Een twivorce gaat echter een stuk verder dan het uitmaken van een verkering. Om een situatie te vinden waarbij een twivorce van toepassing zou kunnen zijn zou ik zoeken naar internetverslaafden. Dan kan ik me wel voorstellen dat je hem een tweet stuurt met #twivorce. Of haar natuurlijk…

Yourtango.com heeft een actie gestart in deze periode vlak voor Valentijnsdag. Uit onderzoek blijkt dat 48% van de mensen (te)veel tijd doorbrengt op de Social Network pagina’s van hun ex. Yourtango.com vindt dat mensen vooruit moeten kijken en roept daarom iedereen op om nog voor 14 februari al hun ex-en te ontvrienden.Eigenlijk geven deze voorbeelden maar 1 ding aan: online gedragen mensen zich net zoals offline. Sommigen zijn oké, anderen rechtuit horken. En daar brandt ergens wel een waarschuwingslampje bij mij. We zijn erg gewend om social media heel positief te zien, maar mensen blijven mensen.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.520 keer gelezen