Je hebt tweeps en je hebt Tweeps. Contentgirls vroeg zich af hoe de Tweeps met hoofdletter met Twitter omgaan. Hoe ga je om met duizenden volgers en een timeline die explodeert? Dat legden we voor aan een aantal reuzetweeps. En we beginnen deze serie met Slijterijmeisje.  

Wie ben je, wat doe je en welk ijsje vind je het lekkerste?

Ik probeer ook nog steeds te ontdekken wie ik echt ben, maar ik ben dus gewoon Petra, met een mening en ik ben niet zo van verpakte ijsjes maar voor een coupe Brasiliënne mag je me wakker maken.

 

Sinds wanneer Twitter je?

Maart 2007, bijna 4 jaar dus mag nu naar de basisschool denk ik na het spelen in de creche:-)

 

Kind je hebt  veel volgers, hoe kom je daaraan?

Geen idee. In ieder geval niet door rare tooltjes. Wel door interactie , mijn mening, mijn experimenten en het delen van successen en mislukkingen, vooral die laatste vinden mensen leuk.

Wanneer volg je iemand terug?

Tot ik ongeveer 1500 volgers had volgde ik iedereen terug. Daarna ben ik gaan filteren. Hoe ik dat nu ongeveer doe heb ik vorige maand geblogd.

En wanneer écht niet?

Anonieme twitteraars, logo’s of schreeuwerds die alleen negativiteit uitbraken, trollen dus.

Noem jouw 3 dones en not-dones op Twitter

Do’s:

 • Interacteren
 • Luisteren
 • Privé en zakelijk mixen om het leuk te houden (praatje bij de bakker)

Don’ts:

 • Spammen
 • Platte Retweetacties (als je dit RT kun je blablabla winnen)
 • Aleen maar zenden (als je niet de NOS of een vergelijkbaar nieuwsaccount bent)

Houd je nog wel bij wat er op Twitter wordt gezegd met zoveel volgers? En hoe doe je dat?

Ik lees altijd mijn replies en reageer daar denk ik in meer dan 90% van de gevallen ook op, DM’s idem. Mijn timeline lees ik alleen als ik echt niks te doen heb en nieuws, actualiteiten of TV en/of radioprogramma’s volg ik via hashtags. Verder volg ik alleen personen en RSS accounts via lists die in kolommen in mijn tweetdeck staan (nieuws algemeen, zeeuws nieuws ed)

Wat is jouw geheim? Waarom lukt jou, wat vele anderen graag zouden willen: gevolgd worden door een hele hoop mensen?

Gewoon jezelf zijn, durven delen, microdebatjes aangaan, debatteren, bijdragen, tips geven als men dat vraagt en ook snel reageren of als dat niet kan daar ook duidelijk over zijn.

Levert Twitter je ook wat op? En wat dan?

Ja, al mijn dromen komen uit door ze te delen. Maar daar ga ik misschien nog wel een heel boek over volschrijven:-)

Wat vind je het nadeel van Twitter?

Het gaat niet om Twitter maar om de manier van communiceren. Als morgen Twitter verdwijnt vinden diezelfde mensen elkaar op Facebook, LinkedIn of misschien wel een heel ander platform. Het nadeel is dat veel ‘nieuwe’ Twitteraars denken dat ik Twitter om mijn followers te pleasen en ze niet begrijpen dat ik het gewoon heel leuk vind om tegelijkertijd realtime met heel veel mensen te communiceren. Ik heb gewoon een te leuk leven om niet te delen :-)

Heb je het idee dat je grote groep volgers je invloed geeft?

Daar schrik ik dus tegenwoordig wel eens van. Ik krijg veel spontane verzoeken van bedrijven, organisaties, overheden en semi-overheden. Vaak om eens mee te denken over hun communicatie. Ik maak mezelf wijs dat dat komt door wat ik te zeggen heb en niet door mijn aantal volgers, en dat hou ik vol.

Word je wel eens benaderd om je volgers in te zetten voor een goed doel, commercieel of iets anders? En hoe reageer je daarop?

Dagelijks! Ik heb 7 jaar gewerkt aan mijn (deels) digitale netwerk (sinds 2003 via blog, sinds 2007 kwam daar Twitter bij). Dat netwerk ga ik niet op het spel zetten voor een cadeaubon, tegen betaling of iets dergelijks. Dat zou me een een spamhoer maken. Ik steun of retweet acties wel spontaan als ik er een gevoel bij heb. Daar hoef ik dan geen vergoeding voor, maar heeft te maken met een gunfactor. Mijn tweets zijn dus niet te koop.

Wat is de meest gehoorde opmerking die je van mensen over je twittergedrag krijgt?

Dat ik veel twitter, dan kunnen ze me ontvolgen. What you see is what you get. Niemand hoeft zich te ergeren.

Welke van de lijsten waar je opstaat vind je het coolst?

Geen idee, ik check het zelden. Ik moet wel ontzettend lachen altijd om sommige omschrijvingen.

Waarom zouden (nog meer) mensen jou moeten volgen?

Hoeft helemaal niet, ik zou best de helft van mijn volgers kwijt willen, maar welke helft? In het begin gingen mensen me volgen omeen gelijke interesse, of dat nu wijn, politiek, nieuws of bv #P&W was. Tegenwoordig gaan mensen ook volgen omdat iedereen me volgt en juist die mensen gaan zich vaak storen, want hebben andere interesses. Relevante volgers hebben is veel interessanter dan het aantal.

@Slijterijmeisje vind je hier op Twitter

Ook interessant

   

  0 Shares:
  3 comments
  1. Wat een leuk idee om Tweeps met een hoofdletter te interviewen! En geen langdradige verhalen, gewoon lekker kort maar krachtig, zoals ook Twitter is ;-)

  Comments are closed.

  Dit artikel is 3.717 keer gelezen