Je hebt tweeps en je hebt Tweeps. Contentgirls vroeg zich af hoe de Tweeps met hoofdletter met Twitter omgaan. Hoe ga je om met duizenden volgers en een timeline die explodeert? Dat legden we voor aan een aantal reuzetweeps. Dit keer petersimoons


Wie ben je, wat doe je en welk ijsje vind je het lekkerste?

Peter Simoons uit Bussum, hardloper, liefhebber van gadgets en jazz muziek, sinds m’n 11e amateur fotograaf, en vader van 4 tieners.

Ik ben ondernemer en richt mij op de gebieden alliantie management (samenwerken tussen organisaties) en de toepassing van social media. Samenwerken is tussen die twee gebieden de verbindende factor: ook in social media gaat het om samenwerken, met je volgers / met je doelgroep. Ik begeleid mijn klanten in deze gebieden door middel van workshops, coaching en waar gewenst een stuk uitvoering.

Mijn favoriete ijsje is cakebeslag ijs van IJssalon Irene hier in Bussum.

Sinds wanneer Twitter je?

Sinds 22 november 2007. Volgens Twitter ben ik om 18:59:16u op die dag begonnen.

Kind je hebt veel volgers, hoe kom je daaraan?

Tja dat vraag ik me ook wel eens af :) Ik hoop doordat ik in die ruim 3 jaar consistent tweet, (ik denk) weinig onzin deel en niet te veel tweet, dus geen overload creëer. Wel zoek ik actief naar twitteraars om te volgen in gebieden die ik interessant vind: leiderschap, social media, alliances, de eigen regio en hardlopen. Als ik die mensen volg, dan volgen ze veelal ook terug.

Wanneer volg je iemand terug?

Eigenlijk altijd, met wat uitzonderingen.

En wanneer écht niet?

 • Meestal als ze geen foto hebben op hun Twitter profiel
 • Als ze alleen maar reclame tweeten
 • Als ze anderen overladen met hun tweets en dus te veel aan het zenden zijn en geen dialoog aangaan
 • Vaak als het overduidelijk bedrijven zijn, of productpromotie-accounts
 • Als ik in hun timeline taalgebruik zie dat niet bij mij past

Noem jouw 3 dones en not-dones op Twitter.

 • Wees jezelf, deel informatie die jezelf ook zou willen lezen
 • Antwoord als er vragen gesteld worden en help anderen waar mogelijk
 • Stel zelf vragen, reageer op anderen, kortom ga de dialoog aan.
 • Not done: zenden!
 • Not done: Gebrek aan respect voor anderen
 • Not done: Automatische boring welkom DM’s sturen

Houd je nog wel bij wat er op Twitter wordt gezegd met zoveel volgers? En hoe doe je dat?

Bijhouden kan alleen door het slim in te richten en dan nog lukt het niet om alles te lezen. Ik heb het ingericht met behulp van lijsten naar onderwerpen die ik interessant vind of mensen die ik graag lees. Alleen zo kan ik actief alles blijven volgen. Ik lees dat via Hootsuite als favoriete tool.

Wat is jouw geheim? Waarom lukt jou, wat vele anderen graag zouden willen: gevolgd worden door een hele hoop mensen?

Ja, goede vraag. Er is niet echt een geheim anders dan dat het denk ik verpakt is in de vragen hierboven. Respect voor anderen, consistent berichten sturen, berichten sturen / informatie delen waarvan ik denk dat anderen er ook wat aan hebben, tips geven, anderen helpen met hun vragen.

Levert Twitter je ook wat op? En wat dan?

Een rijk scala aan contacten waaronder contacten met mensen die ik anders vermoedelijk nooit ontmoet had. Zowel in Nederland als internationaal, leuk is dan om die contacten ook op te zoeken als je op reis gaat en bij het betreffende contact in de buurt komt. Zo heb ik vorig jaar in Amerika tijdens een reis de relatie met een tweetal twittercontacten een extra dimensie kunnen geven door ze ook daadwerkelijk te ontmoeten.

Twitter helpt om business te genereren, maar is geen omzet kanaal waar ik direct een percentage van mijn business kan toewijzen.

Wat vind je het nadeel van Twitter?

Nadeel?

Heb je het idee dat je grote groep volgers je invloed geeft?

Mogelijk in een beperkt gebied: de gebieden waarover ik twitter. Ik merk dat ik daar reacties op krijg en respect. Is dat invloed?

Word je wel eens benaderd om je volgers in te zetten voor een goed doel, commercieel of iets anders? En hoe reageer je daarop?

Het gebeurt wel een enkele keer dat mensen mij expliciet vragen te retweeten, dat doe ik alleen als ik zelf achter de boodschap en de persoon in kwestie sta en dan doe ik het ook graag.

Wat is de meest gehoorde opmerking die je van mensen over je twittergedrag krijgt?

Jij volgt veel mensen, hoe houd je dat bij?

Welke van de lijsten waar je opstaat vind je het coolst?

Ik zie net dat ik op 140 publieke lijsten sta, een aantal daarvan zijn automatisch gegenereerd die doen me niet zo veel. Maar de lijsten waar ik op sta waaruit blijkt dat mensen mij daar uit respect voor wie ik ben of wat ik doe opgezet hebben, die zijn leuk!

Waarom zouden (nog meer) mensen jou moeten volgen?

Omdat mensen in mijn timeline gekeken hebben en van mening zijn dat ze wat kunnen met de informatie die ik deel en dat het dus waarde voor ze toevoegt. Dat kan op persoonlijk vlak zijn omdat we een leuke dialoog hebben, inhoudelijk over social media of alliances, of wellicht over hardlopen of een enkele andere koetjes en kalfjes dialoog die er soms ontstaat. Ik nodig ze graag uit de dialoog aan te gaan en mij ook vragen te stellen, dan leren we elkaar kennen en komen ze automatisch op de (soms ook private) lijsten die ik frequenter nakijk.

Ook interessant

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.944 keer gelezen