Je hebt tweeps en je hebt Tweeps. Contentgirls vroeg zich af hoe de Tweeps met hoofdletter met Twitter omgaan. Hoe ga je om met duizenden volgers en een timeline die explodeert? Dat legden we voor aan een aantal reuzetweeps. Dit keer  jveerden.

Wie ben je, wat doe je en welk ijsje vind je het lekkerste?

Ik ben Joyce van Eerden en ik werk bij het reclamebureau Everybody Likes Penguins. Na een paar jaar heen en weer te hebben gesprongen tussen verschillende vakgebieden, freelance-momenten en werkgevers heb ik eindelijk een baan waar ik al mijn eieren in kwijt kan. Die eieren zijn inmiddels geklutst tot het perfecte omeletje, ofwel mijn baan. Ik zoek trouwens nog steeds een passende naam bij mijn functie, suggesties zijn welkom. De beste suggestie krijgt van mij een citroenijsje, want ik ben gek op citroenijs!

Sinds wanneer Twitter je

jveerden: Voor het eerst op twitter, eens zien wat ik ervan vind! 2008-09-24 20:40:48

Kind je hebt veel volgers, hoe kom je daaraan?

Tja, ze zijn eigenlijk zomaar mijn account ingeslopen, ineens waren ze daar. Ik ben 2 jaar geleden wel erg actief aan het twitteren geslagen. Mijn aantal tweets per dag van toen, houdt nu nog steeds mijn gemiddelde hoog. Dit komt doordat ik altijd op iedereen antwoord wil geven. Ik vind het toch een prettig idee als mensen niet het gevoel hebben tegen een muur aan te praten. Het betekent echter wel dat je af en toe wel 50 reacties moet beantwoorden. Maar alleen zenden is niet leuk toch?

Ik ben zelf altijd veel mensen gaan volgen (en nog steeds). En natuurlijk volgde ik iedereen die mij ging volgen netjes terug. Deze twee onderdelen zijn denk ik het belangrijkst voor dit aantal volgers. Ik ben ieder geval niet bekend en ook niet speciaal, ik probeer het gewoon zo leuk mogelijk te houden!

Wanneer volg je iemand terug?

Vroeger volgde ik altijd iedereen terug. Dat vond ik wel zo aardig. Totdat ik merkte dat mijn tijdslijn totaal onoverzichtelijk werd. Ik volg nu alleen mensen terug als ik ze ook real life heb ontmoet, maar niet meer zomaar iedereen. Al vind ik het niet heel aardig van mezelf! Maar ja, je moet keuzes maken.

En wanneer écht niet?

Amerikanen heb ik nooit terug gevolgd. Ik tweet in het Nederlands, dus die hebben niets te zoeken bij mij.

Noem jouw 3 dones en not-dones op Twitter.

  • Do1: Maak een bewuste keuze in privé of zakelijk twitteren en laat die de overhand hebben in je communicatie.
  • Do2: Verrijk je profiel. Vertel iets over jezelf en zet er een foto bij. Een profiel maakt twitter zoveel leuker en interessanter.
  • Do3: Antwoord altijd op iedereen. Wanneer je een antwoord niet waardeert, kun je dit ook gewoon zeggen.
  • Not1: Verkondig niet je mening als je er niet helemaal achter staat.
  • Not2: Plaats niet alleen maar “interessante” berichtjes, zonder op de reacties te letten, ga dus niet alleen zitten zenden.
  • Not3: Als je zakelijk tweet, schrijf dan niet ineens tussendoor dat je een baaldag hebt, je kinderen ziek zijn en je vanavond naar je schoonfamilie moet waar je van baalt. Gewoon niet doen.

Houd je nog wel bij wat er op Twitter wordt gezegd met zoveel volgers? En hoe doe je dat?

Maar natuurlijk! Daar is tweetdeck toch voor uitgevonden! Ik heb tweetdeck in gebruik om het allemaal net even iets overzichtelijker te maken. Ik heb een kolom met mensen die ik persoonlijk ken. Ik heb een kolom met al mijn volgers. Hier krijg ik geen meldingen van, maar daar kan ik gewoon af en toe even in kijken. En ik heb een paar kolommen met searches aanstaan. Meestal termen die wat met mijn werk te maken hebben of een hashtag die verbonden is aan iets dat ik leuk vind om te volgen.

Wat is jouw geheim? Waarom lukt jou, wat vele anderen graag zouden willen: gevolgd worden door een hele hoop mensen?

Pfff… Zoals ik eerder al schreef, ik weet niet echt wat dit veroorzaakt heeft. Ik heb wel een vermoeden waar het aan zou kunnen liggen:

  • Altijd antwoord geven op iedereen geeft mensen een welkom gevoel.
  • Zelf mensen volgen, doet terugvolgen.
  • Naarmate ik ietsje minder ging twitteren kwamen er eigenlijk alleen maar meer mensen bij.
  • Ik zeik niet zoveel. (sorry mensen die zich aangesproken voelen) Ik tweet meestal als ik blij ben of als ik iets wil weten of als ik iets aan het lezen ben. Als ik iets negatiefs tweet, dan is het meestal dat ik weer eens verdwaal. Maar wel met een lach, niet met een traan. Daarbij gebeurt het nogal eens, daar raak je aan gewend ;-)

Levert Twitter je ook wat op? En wat dan?

In de tijd dat ik twitter heeft het me heel veel opdrachten opgeleverd, 2 banen, een huis, een auto, meedere nieuwe vakgebieden en veel vrienden. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik een jaar lang volledig geleefd heb op twitter! Dus ja, zelfs als je de uren die ik erin heb gestoken om zou rekenen naar geld, dan denk ik nog dat ik winst heb gemaakt.

Wat vind je het nadeel van Twitter?

Het grootste nadeel vind ik op dit moment de verschuiving in gebruikers. Steeds meer jongeren hebben ontdekt dat je helemaal niet hoeft te sms-en, zolang je maar twitter hebt! Dat heeft niet echt het comunity-gevoel.

Heb je het idee dat je grote groep volgers je invloed geeft?

Nee.

Word je wel eens benaderd om je volgers in te zetten voor een goed doel, commercieel of iets anders? En hoe reageer je daarop?

Ja ik word wel eens benaderd. Ik doe het nooit. Ik prijs wel eens merken, software of restaurantjes de hemel in, maar dat is puur mijn mening. Ik weet dat anderen daar voor betaald worden, maar ik wil het niet.

Wat is de meest gehoorde opmerking die je van mensen over je twittergedrag krijgt?

“Wat twitter je weinig, ik zie je haast nooit!” Dat is er vooral één van de laatste maanden. Maar toch ben ik er hoor!

Welke van de lijsten waar je opstaat vind je het coolst?

De coolste lijst waar ik in sta heet “other”. Hoe cool is het als men niet eens in woorden kan uitdrukken waarom ze je in die lijst zetten! Is toch fantastisch ;-)

Waarom zouden (nog meer) mensen jou moeten volgen?

Omdat ze het leuk vinden!

Ook interessant


0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.143 keer gelezen