Wat kan je allemaal met de iPad? Ik had geen idee. Al een halfjaar zijn we de trotse eigenaars van de tablet-pc en ik deed er niet meer mee dan twitteren, beetje surfen en een spelletje op z’n tijd. Oh ja, ik gebruikte ‘m ook voor foto’s. En dat terwijl manlief er uren zoet mee is, de ene app na de andere installeert en dagelijks roept: ‘Kijk toch eens hoe cool!”. Nu is het genoeg. Ik wil ook pret met de iPad.

Mijn top 5

De afgelopen tijd heb ik me dus verdiept in de mogelijkheden van de iPad, en daar is deze eerste (er volgen er nu vast snel meer) top 5 van mogelijkheden en apps uit voortgekomen:

1. Gebruik de iPad voor al je social media via Flipboard

Een iPad zonder Flipboard is als een vliegtuig zonder piloot. Of zoiets. In ieder geval moet je deze gratis app meteen installeren als je je iPad uit de verpakking haalt. Flipboard brengt namelijk op een bijzonder overzichtelijke manier al je social networking-activiteiten bij elkaar en presenteert ze in een mooi magazineformaat, compleet met animatie, foto’s en video’s en de mogelijkheid om content met anderen te delen.

2. Gebruik de iPad om je favoriete magazines te lezen (boeken lees ik liever nog van papier)

Download de gratis app van AKO of Zinio en wandel op je gemak door de digitale kiosk. Je kunt per rubriek de nieuwste bladen inkijken en daarna kopen. Jaja, denk je misschien. Leuk hoor, digitaal bladeren door een pdf versie van een tijdschrift. Maar er zijn ook tijdschriften die de digitale voordelen echt benutten en interactief zijn met integratie van video’s, fotoalbums, Google Maps, delen naar Twitter en Facebook en ‘push notification’ als de content ververst wordt. Daarbij is de digitale versie vaak goedkoper dan de papieren en soms zelfs gratis.

Mijn (gratis) top 3:

 1. Net-A-Porter
 2. TIME
 3. Veronica Magazine

3. Gebruik de iPad om online te winkelen

Online winkelen kan natuurlijk ook gewoon op internet. Je surft naar de website van je favoriete merk of winkel, klikt wat links en rechts, bestelt en betaalt en voilà. Niks mis mee. Toch is winkelen via de iPad een verademing. Naast een overzichtelijk, grote weergave van de nieuwste collecties, krijg je ook extra’s zoals video’s, styling tips en korting.

Mijn top 3:

 1. Zara
 2. de Bijenkorf
 3. H&M

4. Gebruik de iPad om films/tv te kijken

Natuurlijk kijk je televisieprogramma’s in eerste instantie via de tv. Maar je mist nog wel eens een programma en niet iedereen heeft interactieve tv. Dan kan je natuurlijk via uitzendinggemist.nl programma’s terugkijken op de computer, maar mijn voorkeur gaat dan toch echt uit naar de iPad. Rustiger beeld, en minder groot dan de laptop of erger nog de desktop. En ook handig voor diegenen onder ons met kleintjes: met een simpele beugel bevestig je de iPad in de auto zodat de kinderen achterin een film kunnen kijken. Daar is geen aparte dvd-speler meer voor nodig. Om films te kunnen kijken, moet je wel eerst de VLC media player installeren.

Mijn top 2:

 1. Uitzending gemist
 2. RTL XL

5. Speel heel veel spelletjes

Op de iPad kan je heel veel en heel gave spelletjes spelen. Levensecht autoracen, vissen of snowboarden waarbij je de iPad als stuur gebruikt, avontuurspellen en behendigheidsspellen. Ik ben vooral van de laatste categorie en dat is dan ook te zien in mijn top 3 apps:

 1. Angry birds
 2. Doodle find
 3. Cut the rope

Aanvullingen?

Mijn top 5 is nog vrij standaard. Onder jullie zijn vast lezers die véél meer ervaring hebben met de iPad dan ik. Waarvoor gebruik jij de iPad liefst en wat zijn jouw favoriete apps? Laat het weten en vul mijn top 5 aan!

0 Shares:
4 comments
  1. Heb meteen m'n MacBook aan de kant gegooid en WIRED opgezocht en de gratis preview ziet er inderdaad goed uit. Nog meer tips? :)

 1. De Pers heeft een mooie app en wij hebben sinds kort 'Starwalk', daarmee kan je zien welke sterren er zijn, ook met de sterrenbeeld. Is echt prachtig! Tesla Toy is ook erg mooi, de TV gids erg handig, Talking Tom leuk, 4 in a row.. :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.508 keer gelezen