Een mobiele WebApp is een website die helemaal is afgestemd op je smartphone. Niet alleen de schermgrootte is aangepast, maar ook het gebruik, de inhoud, de snelheid en de vormgeving. Al meer dan 2% van het bezoek van Nederlandse websites vindt plaats via mobiele toestellen. En ruim een derde daarvan gebeurt via een iPhone (bron: MobileMetrics).

Universele oplossing
Er zijn veel soorten toestellen met verschillende technologiën. Denk aan Google’s Android, Bada van Samsung en natuurlijk de iPhone. Het is alleen voor de grotere bedrijven en merken haalbaar om voor elk systeem een aparte site of app te maken. Een WebApp werkt als een echte App, is geschikt voor vrijwel alle actuele smartphones en gewoon met de mobiele web browser op te vragen. Geen App store meer nodig!

Actuele vacatures via WebApp
Voor onze klant werving- en selectiebureau Compagnon hebben wij een universele WebApp ontwikkeld. De WebApp maakt vacatures en de site zichtbaar voor smartphone gebruikers via de webbrowser. Je kunt de WebApp bookmarken en eventueel als app-icoontje op je beginscherm plaatsen.

Het mooie is dat de WebApp altijd up-to-date is, aangezien de inhoud gekoppeld is aan het Content Management Systeem van de site. Mobiele gebruikers die willen reageren op een vacature kunnen snel in contact komen met Compagnon. Ga om het uit te proberen met je smartphone naar http://www.compagnon.com om de WebApp te bekijken.

Techniek achter de WebApp
Wij hebben de Compagnon WebApp ontwikkeld op basis van Sencha Touch, het eerste HTML5 JavaScript framework dat speciaal is ontwikkeld voor mobiele WebApps die dezelfde look en feel hebben als een native App op de iPhone of Android toestel.

De WebApp in 2011
Als online communicatiespecialist volg ik de laatste ontwikkelingen en die gaan in rap tempo. Ik vind dan ook dat de beleving van een WebApp wezelijk niet anders is dan een gewone App. De WebApp draait op je eigen server en updates zijn daardoor makelijk uit te voeren. Je hoeft niet te wachten op goedkeuring van een App store voordat een update beschikbaar is. Developers kunnen hierdoor hun content aanpassen wanneer ze willen.

De voordelen van een WebApp op een rij

  • Geen download in een app store nodig!
  • Zelfde look en feel als een native app
  • Content gericht op mobiel gebruik
  • Geschikt voor vrijwel alle moderne smartphones

WebApps zijn nog volop in ontwikkelingen daarom hoor ik graag jullie feedback voor verdere optimalistie en jullie ervaringen met webapps tegenover echte apps.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 4.135 keer gelezen