Mijn iPhone en ik, we zijn als sinds het begin van onze relatie elkaars beste vrienden. Soms tot ergernis van mijn omgeving, maar we trekken ons daar niets van aan: we blijven onafscheidelijk.

Als een echte fan bezoek ik wekelijks de appstore. Meestal ga ik voor de gratis apps, maar soms laat ik me overhalen en betaal ik er voor. Een tijdje terug heb ik een spelletje uit de appstore opgehaald dat mijn iPhoneverslaving behoorlijk heeft aangewakkerd: Restaurant Story.

Restaurant StoryNaam: Restaurant Story
Prijs: Gratis
Producer: TeamLava, LLC
Type: Game
Rating: 4/5 sterren

Wat is het precies?
Restaurant Story is een spel waarbij je je eigen restaurant opzet. Je krijgt een klein startkapitaaltje waarmee je de noodzakelijke benodigdheden kunt aanschaffen. Denk hierbij aan stoelen en tafels voor je gasten, maar ook aan extra kooktoestellen om het eten op te bereiden. Naast je startkapitaal krijg je ook twee kookplaten zodat je direct aan de slag kunt. Kies een recept uit het kookboek en tik een paar keer op je scherm om te starten met ‘koken’. Als de bereidingstijd is verstreken serveer je het eten en je gasten kunnen aan tafel. Uiteraard krijg je als de gast zijn bordje leeg heeft een beloning in de vorm van munten.

Restaurant StoryMet de munten kun je behalve eten ook decoratieve items kopen voor je restaurant. Geef je restaurant bijvoorbeeld een nieuw behangetje of een nieuwe vloer, of leuk de boel een beetje op met bloemen en schilderijtjes. Hoe verder je bent in het spel, hoe meer spulletjes je kunt kopen. Heb je echt teveel muntjes? Dan kun je gekke dingen voor je restaurant kopen zoals een chocoladefontein of een enorme pinguïn. De items die je kunt aanschaffen veranderen ook regelmatig. Heb je veel muntjes gespaard? Dan kun je het restaurant uitbreiden.

De muntjes zijn dus van belang. Je kunt niet alleen muntjes verdienen door eten te serveren. Je kunt ook fooi krijgen van andere spelers. Dit krijg je het snelste voor elkaar door zelf op bezoek te gaan bij andere restaurants. Tik twee keer achter elkaar op een tafeltje van een medespeler en er verschijnt een fooi. Dit kost je slechts 1 munt. Wanneer je een berichtje achterlaat bij de medespeler op zijn/haar ‘wall’, dan weet deze speler dat je bent langs geweest. Tipt de andere speler je terug? Dan verdien je 20 muntjes. Dit kan aardig oplopen.

Waarom aanschaffen?
Restaurant Story WallJe kunt veel verschillende dingen koken. (Let op: naast de gewone kookplaten kun je ook een oven en een gril aanschaffen. Hiermee kun je weer andere gerechten klaarmaken. En onthoud: hoe langer de bereidingstijd van een gerecht, hoe meer je verdient.) De uitdaging is om met zo min mogelijk handelingen zoveel mogelijk munten te verdienen. Het sociale aspect is ook een voordeel van het spel. Je communiceert met andere gebruikers, geeft elkaar fooitjes en stuurt elkaar kleine gerechtjes die ook weer op de tafels van de restaurants verschijnen uiteraard. Tot slot is het leuk dat je jouw restaurant kunt personaliseren. Een behangetje, andere vloertegels, verschillende soorten tafels of een decoratief bloemetje.

Minder leuk…
Het is in het begin wel erg verslavend! Je bent continu aan het kijken hoe het met je restaurant gaat. Geen zorgen, na verloop van tijd kun je het wat meer loslaten hoor ;) Verder zijn sommige dingen alleen aan te schaffen met zogenaamde ‘gems’. Dit zijn diamantjes die je af en toe gratis krijgt, maar die je uiteraard ook kunt kopen. Je hebt voor dit spel altijd een internetverbinding nodig.

Als je geen iPhone hebt…
Ook dan kun je Restaurant Story spelen. Het spel is namelijk ook (gratis, niet onbelangrijk) te downloaden voor Android toestellen. Houd er wel rekening mee dat je op de iPhone meer decoraties en dergelijke kunt aanschaffen. Als je het spel op een Android-toestel speelt kun je bijvoorbeeld geen behang kopen.

Alternatief?
Vind je het idee van zo’ sociaal spel leuk, maar zie je het niet zitten om restaurantje te spelen? TeamLava LLC heeft ook heel veel andere vergelijkbare spelletjes zoals Bakery Story, City Story, Farm Story, Empire Story en Treasure Story.

Restaurant Story >> Apple – Android

0 Shares:
11 comments
 1. Ik heb het spel op mijn Android en ik kan wel behang kopen hoor, dus das niet helemaal waar. Kan alleen het spel City Story niet vinden. Lijkt me nl leuker dan Farm story of Bakery story.
  Iemand die hem wel gevonden heeft op de Android?

 2. Ik had begrepen van een vriend van mij die het speelde met Android dat er minder mogelijkheden waren om te decoreren, maar misschien is dit inmiddels aangepast :) Geen idee of City Story er ook is voor Android!

 3. Voor android is deze nog niet beschikbaar, zijn ze nog aan het ontwikkelen. En na de update kon er behang gekocht worden op de android versie, daarvoor nog niet.

 4. Geweldig! Heel erg bedankt. Ik speelde vroeger alleen hier roulette – Maria Bingo. Kwalitatief goede en snelle klantenservice. Ik wens u veel geluk en mooie prijzen!

 5. IK heb een heel groot probleem :)
  Telefoon is stuk en krijg vanmiddag een nieuwe.
  Hoe krijg ik mijn bakery op mijn nieuwe telefoon?

Comments are closed.

Dit artikel is 7.520 keer gelezen