Het is altijd leuk om foto’s te maken met je iPhone en deze vervolgens te delen via Facebook of Twitter. Jammer genoeg heeft de camera van de iPhone niet veel mogelijkheden wat betreft het pimpen van je foto’s. Gelukkig heeft de Appstore heel veel apps die je helpen om iets speciaals te maken van je plaatjes. Een van mijn favorieten: Photofunia.

PhotofuniaNaam: Photofunia
Prijs: Gratis
Producer: Alexey Ivanov
Type: Fotografie
Rating: 5/5 sterren

Wat is het precies?
Photofunia - GalerijMet Photofunia tover je jouw foto’s om tot echte kunstwerkjes. Je kunt uit onwijs veel dingen kiezen. Maak bijvoorbeeld een billboard of een potloodtekening van je foto, of kies voor een plaatje van een fotogalerij waar jouw plaatjes hangen. Het is ook mogelijk om een gezicht van een bekende te plakken in een foto van bijvoorbeeld de Kerstman. Eens in de zoveel tijd komen er weer nieuwe mogelijkheden bij.

Het werkt simpel. Je kiest uit de galerij een stijl voor je foto. Vervolgens maak je een foto met je telefoon of kies je een bestaand plaatje. Snij de foto indien gewenst bij, daarna wordt je foto gepimpt. Vind je de foto leuk genoeg? Stuur hem dan via e-mail naar je vrienden of voeg de foto toe aan je fotobibliotheek.

Waarom aanschaffen?
Wat mij betreft is dit de beste foto-app die er is. Je hebt heel veel mogelijkheden en de foto’s zien er ook echt leuk en realistisch uit. En niet onbelangrijk: het kost je geen cent.

Minder leuk…
Photofunia - foto opslaanJammer dat je vanuit deze app niet direct de gemaakte foto op Facebook of Twitter kunt plaatsen. Natuurlijk kun je wel naar de Facebook- of Twitterapp gaan en vanuit daar je gepimpte foto delen, maar een rechtstreekse optie zou de app nog beter maken. Omdat de app gratis is, zie je af en toe ook een beetje reclame onderin je scherm.

Als je geen iPhone hebt…
Ook dan kun je genieten van de mogelijkheden van Photofunia. De app is namelijk ook beschikbaar voor de Androidgebruikers. Heb je helemaal geen smartphone? Dan kun je via internet naar de site van Photofunia gaan om daar je foto’s op te leuken. Voordeel van de website is dat je wel meteen je foto kunt delen op de sociale netwerken.

Alternatief?
Photofunia - het resultaatEr zijn natuurlijk heel veel fotografie-apps te vinden, waaronder een hoop die niets kosten, maar deze is wat mij betreft de beste keus. Deze app heeft namelijk gewoonweg de meeste opties, zeker voor een gratis app. Heb jij een vergelijkbare of betere app gevonden voor het bewerken van foto’s? Laat het me weten.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.828 keer gelezen