We hebben in Nederland een heuse wereldprimeur te pakken. BN’er Babette van Veen was de eerste vrouw ooit, die haar scheiding aankondigde via Twitter. Met de tweet: “Lieve Twittervrienden, ik ga scheiden. Om de kinderen eraan te laten wennen heb ik dat even voor me gehouden. Ik probeer veel te werken, te genieten van m’n jongens en vertrouwen te houden in de toekomst. Je schijnt er sterker uit te komen. Ik ga nu een paar daagjes weg”, was het kwaad geschied.

#Twivorce
Je scheiding aankondigen via Twitter (#twivorce) is tegenwoordig eerder regel, dan uitzondering. Vergeet alleen niet, voordat je je treurige bericht op Twitter zet, eerst even je familie en beste vrienden in te lichten. Het overkwam Amy Sible (Verenigde Staten, New Jersey). Zij vergat haar familie in te lichten voor ze het nieuws de wereld in Twitterde. Oeps. De avond erna, kerstavond, heeft zij vast het meest ongemakkelijke kerstdiner ooit moeten uitzitten. Awkward!

#Twedding
Het scheiden via Twitter kwam natuurlijk niet uit het niets. Het was het gevolg van de trend om te trouwen via Twitter. Deze wereldprimeur is eveneens geclaimd door een Nederlander! René Hoksbergen (@hoks) was de gelukkige, die met zijn duizendste tweet iets bijzonders deed. Via een groot scherm, waarop honderden mensen meekeken, vroeg hij zijn vriendin Jannetta Dorsman (@jandor) ten huwelijk. Met de tweet: “@jandor Wil je met me trouwen?”, was de eerste #twedding een feit. Jannetta zei ja.

Het huwelijk van het gelukkige koppel was, net zoals het aanzoek, heel bijzonder. De bruiloft was namelijk volledig gefinancierd door derden. Alles, van de taart tot de locatie tot de uitnodigingen en de bruidskleding, was geregeld via social media. Dat is nog eens een goedkope bruiloft!

Wat vind jij van deze trend? Te persoonlijk of heel logisch?


Geschreven door