Je kent het wel: je spot een interessante Twitteraar en klikt enthousiast op ‘follow’. Binnen no-time heb je een Direct Message (DM) binnen met een overduidelijk geautomatiseerde inhoud. Niet erg persoonlijk dus, maar zou het wellicht ook iets kunnen opleveren?

Nieuwsbrief
Twitter Direct MessageNeem een willekeurig bedrijf dat eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief uitstuurt. Het doel van zo’n nieuwsbrief: het informeren van de bestaande relaties en potentiële klanten over de bezigheden van de afgelopen tijd, en de mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst. Zo’n nieuwsbrievenbestand moet uiteraard regelmatig aangevuld worden wil het aan het bedrijf iets opleveren. Zou Twitter daar mogelijkheden voor bieden, middels een geautomatiseerde DM waarin wordt gewezen op de nieuwsbrief?

Zakelijk vs. privé
Zelf Twitter ik zowel voor mijn werk als privé. Wanneer ik in mijn vrije tijd op Twitter zit, negeer ik de automatische DM eigenlijk altijd. Maar, als ik op mijn werk aan het tweeten ben, wil ik de berichtjes soms toch even bekijken. Wie weet, heb ik er zakelijk wel iets aan? Wat ik wil zeggen is dat ik denk dat er mogelijk een verschil is tussen de zakelijke Twitteraar en de privé gebruiker.

Do or don’t?
Ik ben benieuwd naar de mening van de ervaren Twitteraar over deze kwestie.  Is in het zakelijke geval de automatisch gegenereerde DM een do of een don’t, en nog belangrijker: levert het ook iets op behalve ergernis van de volger?


Geschreven door