De auto-correct functie op de Iphone kan handig zijn om snel sms’jes te versturen, maar wat kan ’t óók onhandig zijn als ’t zomaar de spelling van woorden verandert. Het levert wel vaak hilarische sms’jes op die te lezen zijn op de website ‘Damn you, Auto Correct!’

Deze site is een verzameling van grappige maar vaak ook genante screenshots van sms-gesprekken die in ’t honderd lopen dankzij de auto-correct. Iedere dag wordt door talloze Iphone-gebruikers weer screenshots ingezonden met de grappigste fouten.

Geen wonder, want de meeste mensen kennen ’t probleem. Haastig tik je een smsje, je drukt te snel op ‘send’ en voor je het weet is er een tekst de deur uit die heel anders is dan jij hebt bedoeld.

En dan zou je dit als resultaat kunnen krijgen:

‘Damn You, Auto Correct!’ is inmiddels zo succesvol dat in maart het boek ‘Awesomely Embarrassing Text Messages You Didn’t Mean To Send’ met de 300 meest hilarische screenshots, de markt op wordt geslingerd.

Dat wordt ook vast een groot succes. Al is er één kanttekening bij te plaatsen: In plaats van die auto-correct functie de schuld te geven, zouden sommige mensen toch eerst hun sms’jes voor verzenden kunnen checken. Al levert dat natuurlijk geen hilarische berichten op.

0 Shares:
9 comments
 1. @Carola Haha, dat is een goed idee. Kan niet anders dan dat in 't Nederlands ook hilarisch sms-verkeer ontstaat dankzij die functie. Jij hebt die voorbeelden dus blijkbaar al!

  En hierbij nog een oproep om die screenshots te bewaren en naar Xaviera te sturen!

 2. Hilarisch inderdaad, maar …
  ehmmm, tsja autocorrectie … wil echt niet zeuren of zo hoor, maar meld het toch maar:
  "Iedere dag komen worden door talloze …" –> komen mag weg en worden is wordt in deze zin.
  "… dan jij hebt bedoelt –> bedoeld
  ‘Damn You, Auto Correct!’is –> spatietje
  ;)

Comments are closed.

Dit artikel is 7.986 keer gelezen