Een standaard Twitteraccount ziet er best mooi uit. Maar zoals alle bij profielpagina’s is het leuk om je pagina een beetje aan te passen aan jezelf. Om je profielpagina te gebruiken om een statement te maken die over jou gaat.We gaan je Twitterpagina dus eerst maar eens pimpen.

Bijna elk onderdeel van je Twitterpagina is aan te passen. Je achtergrond, de kleuren van de teksten op de pagina en natuurlijk je avatar. Je avatar is het plaatje dat anderen zien bij je boodschap wanneer je iets zegt.

Dat plaatje gaan we eerst aanpassen.

Avatar Uploaden
Klik vanaf je Twitterprofielpagina (adres: www.twitter.com/jouwnaam ) op Settings en dan op Profile in het menu met knoppen:

Op deze pagina kun je een plaatje uploaden. Wil je Twitter gebruiken voor je bedrijf? Dan kun je ervoor kiezen je logo te gebruiken. Wil je Twitter gebruiken voor personal branding? Upload dan een duidelijke foto van jezelf. Wil je onherkenbaar zijn op Twitter? Gebruik dan een plaatje dat je gewoon mooi, leuk of grappig vindt. Wat je in elk geval moet doen is nadenken over het plaatje dat je gebruikt. Upload je geen avatar, dan krijgen mensen die jou volgen het standaard Twitterplaatje te zien. Een beetje saai dus.

Je avatar opleuken
Heb je al een logo of een mooie foto van jezelf die je wilt gebruiken? Dan heb je het maar makkelijk. Heb je nog geen idee? Dan hier wat plekken waar je plaatjes en foto’s kunt opleuken.

BeFunky

Weeworld

Southpark Studio’s

Face Your Manga

In dit artikel en ook al in dit artikel, vind je nog meer links naar fotopimpwebsites.

Pagina ontwerp
Nu je je avatar hebt aangepast is het tijd om de rest van je pagina op te leuken. Kies in hetzelfde menu voor de optie Design. Je hebt hier een aantal opties.

  1. Je kunt een standaard theme van Twitter kiezen. Een theme is een achtergrond voor je Twitterpagina. Twitter biedt best wat leuke dingen, maar ze zijn zoals gezegd wel standaard. De kans is bijzonder groot dat een ander ze ook al gebruikt.
  2. Je kunt zelf een achtergrondafbeelding uploaden. Er zijn tal van sites die dat soort achtergronden gratis aanbieden, maar je kunt ook zelf knutselen als je een beeldbewerkingsprogramma tot je beschikking hebt en ermee om weet te gaan.
  3. Je kunt de kleuren van de teksten op je pagina aanpassen. Klik op de link Change colors en je krijgt de onderstaande vierkantjes te zien
    Met Background verander je de pagina achtergrond. Met Text de tekstkleur. Links bepaalt de kleur van hyperlinks op je profielpagina. Sidebar bepaalt de achtergrondkleur van de kolom aan de zijkant van je pagina waar je profielgegevens in staan en met Sidebar border pas je de rand aan van die kolom.

Inspiratie en downloaden
Om een idee te krijgen van wat je allemaal voor moois met je background kunt doen heb ik een paar mooie Twitterprofielen hieronder voor je op een rijtje gezet:

Al deze backgrounds zijn zelfgemaakt. Ben je nou niet zo’n ster met Photoshop of andere opmaakprogramma’s, dan is nog niet alles verloren. Hieronder vind je een lijst met sites waar je kant en klare backgrounds kunt downloaden.

Free Twitter Designer
Op deze website kun je zonder enige kennis van opmaakprogramma’s een Twitterachtergrond ontwerpen. Kies een basisafbeelding en voeg vormen, tekst en kleuren toe. Je kunt aan het begin van het proces inloggen op je Twitteraccount zodat je de achtergrond en instellingen van andere pagina-onderdelen automatisch kunt installeren. Appeltje eitje dus.

Twitter images
Op deze website vind je honderden Twitterachtergronden waar je uit kunt kiezen. Kies eerst een categorie, kies dan een mooie achtergrond en na inloggen op Twitter met je gebruikersnaam en wachtwoord kun je ook hier weer je achtergrond automatisch installeren.

BGPatterns
Kies een patroon, kies een kleur en een type doek en je Twitterbackground is klaar om te gebruiken. Je kunt ook nog stoeien met het aantal keer dat je wilt dat je patroon terugkomt, de zichtbaarheid ervan en nog veel meer.

Limeshot Marketing
In deze blogpost vind je hele mooie, nette Twitterachtergronden met het Twittervogeltje als thema.

Social Identities
Kunstige Twitterachtergronden vind je hier. Dit keer is het een kwestie van zelf downloaden en via Twitter weer uploaden met Change background Image.

Twitter Background Images
Nog een website met een keur aan Twitterachtergronden. Voor ieder wat wils.

Free Twitter Layout
Mooie afbeeldingen die je als achtergrond voor je Twitteraccount kunt gebruiken.

Twitr backgrounds
Deze backgrounds kun je heel gemakkelijk installeren. Je kunt je background ook personaliseren door er een eigen foto aan toe te voegen.

Viuu.com
Gratis Twitterachtergronden die je direct kunt gebruiken of nog zelf kunt aanpassen.

TweetXilla.com
Nog meer gratis achtergronden en ook weer via deze website automatisch te installeren op je twitteraccount.

Zorg ervoor dat je Twitterachtergrond niet schreeuwerig, onooglijk of vreselijk irritant is. Ga je zelf aan de slag, houd het dan clean. Gebruik geen comic sans of ander lelijk lettertype of clip art, dat is zo 2001.

Wat wil je ermee?
Vraag je vooral af wat het doel is van je Twitteractiviteiten. Is het een persoonlijk account, zorg er dan voor dat het iets over jou zegt. Is het een account die een link heeft met je zakelijke activiteiten, zorg er dan ook voor dat je Twitter dat weergeeft. En KISS (keep it simple stupid). Je wilt niet dat bezoekers van jouw profiel bloedende ogen of een epileptische aanval krijgen van je achtergrond.

Houd er ook rekening mee dat wanneer je hier een plaatje upload, dat dit plaatje eindeloos wordt herhaald als het kleiner is dan een scherm. Gebruik dus op z’n minst een plaatje dat 1280×1024 pixels is.  Dan is de kans het grootste dat het er netjes uit zal zien. Aan de andere kant moet je afbeelding ook niet te zwaar zijn, want dat kost laadtijd. Probeer de balans hierin te vinden.

0 Shares:
6 comments
  1. Handig artikel over pimpen van je Twitter. Ik heb er nog wel een vraag over: Kun je de kolommen met tweets en info verplaatsen en smaller maken? Heb ik iets gemist; ik vond het al zo jammer dat het grootste deel van de achtergrond wegviel achter de kolommen.
    Ik hoor het graag! groet, Petra

    1. hoi, nee, dat is niet mogelijk. Dat je zo'n groot deel ziet op de voorbeelden is omdat mijn scherm 23 inch is en je dus een erg groot deel kunt zien van de achtergrond op mijn scherm.

Comments are closed.

Dit artikel is 16.032 keer gelezen