“Laten we het kort houden, dit is echt duur.” Dit blijft mijn moeder volhouden wanneer ik haar met mijn laptop én via Skype bel. Voor haar doe je bellen met telefoontikken. En hoe vaak ik ook uitleg dat we bellen via de internetverbinding, ze wil er gewoon echt niet aan.

Mijn vader is erger. Die denkt namelijk dat hij onwijs veel weet van computers. Jammer genoeg is dat slechts in zijn eigen fantasie. In onze collectieve realiteit heeft mijn vaders browser (inmiddels wel Firefox)  zoveel spyware toolbars, dat de websites die je wilt bekijken bijna niet meer te zien zijn.

Al met al heb ik mijn computergenen absoluut niet van hen geërfd.

Nu heeft Google – dank je Google – een Tech Support Care Package gemaakt en speciaal voor je ouders (al is het mogelijk om een oom, opa/oma, neef etc. ermee te helpen). Op de site TeachParentsTech.com kun je een mail samenstellen voor de digibeet in kwestie en hulpvideo’s eraan toevoegen die zijn gemaakt door de mensen van Google. Denk aan HowTo video’s in de categorieën basiskennis, wereldwijde web, communicatie, media en het vinden van informatie.

Nadat je de video’s hebt gekozen, kies je een toepasselijke boodschap en verstuur je je pakketje aan je digibeet. Superdienst!

0 Shares:
4 comments
  1. Dit is precies wat ik nodig heb, maar dan niet voor mijn ouders, maar voor mensen van zo rond de 30. Dat zijn veel ergere digibeten.

Comments are closed.

Dit artikel is 2.700 keer gelezen