Overzichtspagina handleiding

Delen via Twitter doe je niet alleen maar met tekst. Je kunt op Twitter ook foto’s, video’s, muziek en meer delen. Een goede manier om je tweets wat leven in te blazen.

Sinds Twitter van start is gegaan zijn er steeds meer diensten omheen ontstaan. Diensten die de Twitterervaring nog interessanter maken. Hieronder zet ik er een aantal op een rijtje.

Foto’s delen
Twitpic
Hier kun je je foto’s delen. Het werkt heel simpel. Je surft naar de site, logt in met je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord en uploadt je foto. Bij Twitpic kun je zien hoe vaak je foto is bekeken.

Tweetphoto
Exact hetzelfde principe als Twitpic. Inloggen doe je met je Twitteraccount en uploaden is zo gebeurd. Bij tweetphoto zie je hoe vaak je foto is bekeken en kunnen mensen je foto punten geven.

Twitgoo
Nog een mooie fotoservice. Deze werkt ook heel makkelijk. Op de homepage van Twitgoo zie je de foto´s van anderen, klik je erop dan kom je op hun Twitteraccount terecht.

Mobypicture
Nog een service waarmee je foto´s kunt delen. Overigens niet alleen op twitter, maar ook bijvoorbeeld ook Tumblr, Facebook, Hyves en nog meer. En ook niet alleen foto´s, maar ook video’s en audio.

Twitr pix
Nog een van de vele services waarmee je foto’s kunt delen via Twitter. Je kunt hier zien hoe vaak de foto is bekeken en een score geven.

Video’s delen

Twitc

Via Twitc deel je niet alleen video maar echt alles. Fonts, afbeeldingen, broncode en meer. En dan niet alleen via Twitter, maar via een hele hoop sociale netwerken.

Twitlens
Nog een videoservice voor Twitter. Deze maakt het je gemakkelijk om meerdere bestanden in één klap te delen.

Muziek delen

Song.ly
Via deze site kun je zelf naar muziek zoeken en ernaar luisteren of een nummer (link naar een mp3) delen met je volgers op Twitter.

Blip.fm
Op deze site kun je zoeken naar nummers die op YouTube staan en die delen met je volgers. Werkt erg goed.

Twisten.fm
Deze site doorzoekt Twitter en biedt je de muziek aan die het vindt. Die muziek kun je dan via de site luisteren.

Naast deze websites, hebben de meeste sites tegenwoordig onder hun artikelen, foto’s, video’s of andere leuke dingen een knop staan waarmee je de content kunt delen op Twitter. Maak daar vooral gebruik van. Niet alleen handig voor jou, maar ook een blijk van appreciatie aan de auteur.

Welke diensten gebruik jij om je tweets te verrijken? Zet ze erbij in de reacties en ik voeg ze toe aan de lijst!

0 Shares:
Dit artikel is 7.147 keer gelezen