Toen we niet meer mochten lachen op de pasfoto was ik erg gelukkig. Mijn neplach is nou eenmaal niet bepaald charmant. Een verbetering dus dat ik nu gewoon chagrijnig de lens in mag turen. Wat nog steeds slecht is – bij het maken van officiële foto’s – is het feit dat ik ervoor in de rij moet staan, samen met de andere stumperds die een nieuwe paspoort of rijbwijs komen halen.

De dame die in Utrecht bij burgerzaken foto’s maakt in een haar rijdende studio, maakt er goud geld mee. En hoewel ik haar dat gun, is dat als het aan de mensen achter pasfoto.nu zit, vanaf vandaag afgelopen.

Pasfoto.nu is een nieuwe website waar je in 4 stappen en via je webcam een officiële pasfoto kunt maken: je upload een foto, je controleert de foto, indien nodig bewerk je de foto en uiteindelijk kun je die foto dan via de website bestellen.

De controle is daarbij natuurlijk het belangrijkste. En daar doe je toch zelf wel het meeste werk. Er is een groor aantal punten waarop je je foto moet controleren (is de achtergrond egaal? Kijk je neutraal etc.) en je mag niet door, als je niet op elke checkvraag “ja” beantwoordt. Dat is dus niet superspiffy: het systeem kan niet voor jou controleren of je foto goed is, dat is nog steeds handwerk. Maar je weet nu in elk geval wel exact waar de foto aan moet voldoen én je kunt er eentje maken en bestellen zonder dat je daarvoor de deur uithoeft. Prima dus.

Voor 9 pasfoto’s in officieel formaat betaal je 6,95.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.794 keer gelezen