Stel je voor, je staat in een kroeg en je ziet een leuk persoon die je eigenlijk wel zou willen aanspreken, ware het niet dat je dat niet durft, je de juiste openingszin maar niet weet, je er naar jouw mening totaal niet uit ziet of een bad hair day hebt. FlirtiZOO, de online flirtdienst, biedt hiervoor nu de oplossing: FlirtiZOO-visitekaartjes. Op deze manier hoef je niet meteen jouw telefoonnummer of e-mailadres te geven en het tegelijkertijd hou je het toch spannend.

Interessant, dacht ik toen ik het persbericht las, maar toch vond ik het nog wat op internetdaten lijken, waar ik een broertje dood aan heb. Na de site van FlirtiZOO te hebben bezocht, denk ik daar toch anders over. Het werkt namelijk zo: je maakt hier je eigen visitekaartjes aan met daarop jouw eigen flirttekst. Die kaartjes neem je mee naar plekken waar je mensen kunt ontmoeten. Degene die jij leuk vindt, jouw zogenaamde flirt, geef je zo’n kaartje, waar een code op staat. Die code biedt toegang tot een online profiel op www.flirtizoo.com, waar de flirt in kwestie vervolgens direct een bericht terug kan sturen. Leuk en bovendien een stuk ‘echter’ dan internetdaten. Immers, je hebt iemand al in levende lijve gezien en aan hem/haar bij de real life klik dat kaartje gegeven. Bij internetdaten is het altijd maar de vraag is hoe iemand er in het echt uitziet, hoe hij/zij praat, gebaart, et cetera. Groot verschil met FlirtiZOO, lijkt mij.

Wat ook positief is, is dat het flirten in eerste instantie geheel anoniem gaat. Via de site wordt virtueel verder geflirt en pas als je elkaar echt leuk vindt, kun je je gegevens uitwisselen. Kijk, zo wordt flirten toch wel heeeel aantrekkelijk….


Geschreven door