Angry Birds; het spel over boze vogels, gemene varkens en natuurkunde gaat als het goed is deze week voor android uit Beta. Een mooi moment om even stil te staan bij wat dit spel met kwaaie vogels eigenlijk inhoudt. (update: de makers hebben laten weten dat het langer gaat duren. Je moet je nog even met de huidige versie vermaken dus.)

Het verhaal
Het verhaal achter Angry Birds is simpel, maar raar. Een aantal gemene varkens heeft de eieren van de vogels gejat. En daarom zijn de vogels boos. En willen ze de kasteeltjes van de varkentjes slopen. Zo titelverklaring ook weer gehad!

De gameplay
En net als het verhaal is ook de gameplay rete simpel; je hebt een katapult en daarmee schiet je vogels op de kasteeltjes van de varkens. Als alle varkens dood zijn en het kasteeltje in puin, heb je gewonnen en ga je door naar het volgende level.

Eerst heb je alleen vogels die in normale baan op hun doel afvliegen. In later levels krijg je ook birds met speciale vermogens zoals de clusterbom-vogel en de vogel die in zijn vlucht versnelt als je op het scherm tikt. De vogeltjes zeilen door de lucht volgens de op je Android-mobiel geldende wetten van de natuurkunde. Isaac Newton anyone?

Verslavingszorg
Het zijn de natuurkundige principes die dit spel  zo verslavend maken. Ik kan het in ieder geval niet uitstaan als ik het varkenskasteel niet zo kan raken dat het met mijn beperkte voorraad vogels volledig in puin is geschoten. Dus blijf ik het steeds weer proberen. Zelfs hetzelfde level opnieuw spelen blijft leuk.

Daarbij kun je een level binnen een minuutje spelen, ideaal dus als je even op de bus moet wachten, in de rij staat bij de Appie, of gewoon op de bank zit te vervelen.

Nu maar hopen dat Rovio niet te veel centjes vraagt voor al dit vermaak. Totdat de full version uit is, kun je de gratis Beta alvast uitproberen.

Pak die hamlappen!


Geschreven door