Na zes jaar kledingadvies waarbij zij meer dan drieduizend vrouwen en mannen heeft voorzien van persoonlijk stijl- en kledingadvies geeft Laura Dufour, eigenaresse van Het Stijlbureau, je hieronder haar tien beste tips.

1) Kijk of zwart je eigenlijk wel staat. Zes jaar stijladvies laat zien dat zwart maar 10% van de vrouwen mooi staat. Als je tot de overige 90% behoort: doe een kleur advies.

2) Benoem drie dingen die je mooi vindt aan jezelf. Zorg dat je er minimaal twee altijd accentueert. Al is het je linker pols, of zijn het je gespierde schouders.

3) Bijna niemand wordt blij van een niet-getailleerd bovenstuk. Zet een extra stapje naar de kleermaker en laat het vermaken. Het scheelt een nieuwe aankoop, of een bezoek aan de sportschool.

4) Maak een moodboard. Scheur foto’s uit tijdschriften die je aanspreken en plak het in de deur van je kast. Werkt perfect als je weer eens niets hebt om aan te trekken.

5) Heren, draag een hoed. Het maakt de verschijning direct elegant. Los van de praktische voordelen -warm in de winter, koel in de zomer- kunt je ‘m ook eens afdoen, als er iets moois langs loopt…

6) Ga op zoek naar Het Parfum. Een lijfgeur is iedere ochtend een klein geluksmoment. Voor jouw persoonlijke geur kun je op diverse adressen terecht.

7) Draag die mooie jurk gewoon. Ook op een doordeweekse dinsdag. Hetzelfde geldt voor de juwelen die eenzaam in de kluis liggen. Al dat moois is gemaakt om gedragen te worden, heus.

8 ) Gun jezelf mooie stoffen zoals cashmere, chiffon en zijde. Ze maken ieder kledingstuk direct stijlvol.

9) Probeer eens iets nieuws. Roze en rood, een asymmetrische top, een doublebreasted pak, rode lippenstift, een pochet, corset, nieuwe bril of hoge hak.

10) Smile!

0 Shares:
Dit artikel is 2.521 keer gelezen