Logisch natuurlijk, taal gebruik je online. Er rammelt nogal wat aan mijn taaltechnische vaardigheden, maar ik was altijd aardig goed in begrijpend lezen. Een handig talent als je veel conversatiedata moet doorploegen om tot een logisch verhaal te komen voor je klant. En het is geweldig leuk om te grasduinen in duizenden opmerkingen, updates en verhalen van mensen online.

Je ziet zo snel dat het online taalgebruik enorm gevarieerd en levend is. Zo stuitte ik laatst op een redelijk nieuwe uitdrukking tijdens een van mijn analyses. “Fully duiken” wat schijnt te staan voor hilarisch, super grappig. De allereerste tweet die ervan terug te vinden is, is van 4 april, en vanaf dan loopt het gebruik van “fully duiken” stevig op. Ook de hashtag #duiken wordt veel gebruikt. Benieuwd wanneer we “fully duiken” voor het eerst op TV horen. Dat zou n.l. iets zeggen over de opkomst van een nieuwe uitdrukking.

Welke bijzondere nieuwe uitdrukkingen zijn jou recent opgevallen? Ik ben niet van plan een heel archief aan te leggen, maar gewoon benieuwd naar wat anderen opvalt.

0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 2.243 keer gelezen