‘Wat zijn jouw kuiten mooi gevormd’. Waar je gebruikelijk een klap in je gezicht kunt verwachten als je dit als man tegen een vrouw zegt in een willekeurige kroeg, wordt deze openingszin of beter gezegd poging tot versieren volledig getolereerd tijdens het flunnen.

Tijdens het wat? Ja juist, tijdens het flunnen. Dat is een samentrekking van twee populaire bezigheden van de mens, te weten flirten en runnen. Zoals ieder beestje zijn eigen paringsdans heeft is flunnen de paringsdans onder de lopers. 24 procent van de lopers noemt flirten als voornaamste loopdoel. Dit is een van de opmerkelijke conclusies uit het onderzoek van Sue Ryder Care onder duizend lopers en duizend niet-lopers.

Hardlopen blijkt een uitermate geschikte vorm om je droompartner te ontmoeten. Nu vraag je je vast en zeker af hoe je met een rood aangelopen hoofd en bezweet lijf in hemelsnaam een lekkere vent aan de haak kunt slaan. Je moet echter niet vergeten dat deze lichamelijke reacties natuurlijk en zelfs opwindend kunnen zijn voor het andere geslacht. Daarnaast dragen lopers weinig verhullende kleding wat voor nog meer gezonde opwinding zorgt. Uit de cijfers blijkt dat maar liefst 36% van de lopers tijdens het lopen wel eens een flirterig gesprek heeft gevoerd. Nog meer opmerkelijke cijfers, want 10% van de lopers heeft dagelijks seks, 3% zelfs tweemaal daags. 10% van de mannen denkt tijdens het lopen aan seks tegenover 5% van de vrouwen.

Dit maakt dat hardlopen meer is dan alleen sporten. Tijdens je workout een potentiële partner vinden is niet alleen erg sexy, maar ook nog eens heel efficiënt. En dat is net wat wij hard werkende vrouwen in een vaak nog overheersende mannenwereld nodig hebben.

Als fanatiek hardloopster kom ik alleen maar leuke mannen tegen en tijdens iedere run wordt er geflirt. Toeval? Ik denk het niet. Hardlopers zijn veel met hun lichaam bezig, dus dat met die aantrekkingskracht zit wel goed. In other words: trek die hardloopschoenen aan en flunnen maar! Flunnen is fun en iedereen kan het.


0 Shares:
Dit artikel is 2.746 keer gelezen