We hebben getwijfeld: wel of niet een Ipad? De hamvraag was natuurlijk: wat wil je er eigenlijk mee? Want een beetje leuk ermee spelen en bij de tijd blijven rechtvaardigt de prijs niet. Dus wat wilden we thuis? Eén plek om onze muziek te bewaren, dat vooral. Want onze favoriete nummers waren uitgesnipperd: verspreid over twee pc’s, een laptop, twee telefoons, gebrande mixcd’s en gewone cd’s.

Zat je in de auto, dan wilde je graag dat ene liedje horen dat op de telefoon stond, die je niet op je boxen kon aansluiten. Zaten we ’s avonds op de bank, wilden we die leuke mixcd horen die in de auto lag en omdat het pijpenstelen regende, hadden we geen zin hadden om ‘m te gaan halen. Nummers gekocht via de Nokia musicstore of Itunes stonden op de ene plek wel en de andere niet. Tijd voor een beetje organisatie dus!

Iphone, Ipod Touch of Ipad?

De keuze viel niet mee: ging één van ons een nieuw abonnement afsluiten om een Iphone te scoren? Beetje zonde, want we hebben allebei nog een abonnement lopen, met een prima telefoon waarop je kunt internetten.

De Ipod Touch dan? Maar die is zo klein, voor alles wat we ermee wilden doen.

Uiteindelijk kwamen we toch weer terug bij onze eerste liefde, de Ipad. Wat een lol en wat een gemak! Alle muziek kregen we moeiteloos in één library, we hebben playlists gemaakt voor diverse stemmingen, ieder gezinslid heeft zelfs een eigen playlist met favoriete nummers. De kinderen kunnen ook al moeiteloos hun muziek opzetten, die we mooi via de boxen van de home cinema laten afspelen.

Multiplay

Niet alleen muziek draaien we op onze Ipad, ik check ook regelmatig Twitter via Twitterific (ook en vooral tijdens het koken), ga via Safari even online om iets op te zoeken, check mijn mail, haal een app op, bekijk via Streetview nogmaals ons huis, waarbij te zien is dat we die dag met de auto weg waren. Foto’s laat je met het doorschuiven snel en makkelijk zien en de kwaliteit is zeer goed, net als bij filmpjes die je zelf hebt opgenomen.

Soms bekijk ik via uitzendinggemist een aflevering van ‘In therapie’ of iets anders dat ik heb gemist. De paar Ibooks die ik heb blader ik vluchtig door en de app van Alice in Wonderland heb ik al aan veel mensen laten zien, hij is echt prachtig. De kinderen spelen met het tekenprogramma, flipperen, zoeken filmpjes op Youtube of laten hun playlist draaien.

Ik hoor ook geluiden over de nadelen van de Ipad, maar vooralsnog ben ik er erg blij mee. Ik ben altijd een verstokte Microsoft-gebruiker geweest, meer vanwege gemakzucht dan iets anders. Maar ik ben nu om, want de Ipad biedt ons precies het soort gemak en comfort waar we naar op zoek waren.

Door ons huis schalt nu vaak op wisselende plaatsen het aanstekelijke ‘Waka Waka’ van Shakira en daar gaan we allemaal een beetje swingerder van door het leven.

0 Shares:
14 comments
  1. Haha en ik laat met toch nooit in één kamp opsluiten hoor, dus ik sta ook open voor de Android! ;-)

  2. Een agnost? Die gelooft nergens in.. nee dat ben ik niet, want ik geloof heel sterk in de volgende stelling: het gemak dient de mens en vooral mij ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 2.919 keer gelezen