Smartphones zijn fantastisch. De hele dag verbonden met het web en voor alles wat je smartphone uit zichzelf niet biedt, kun je een app downloaden of voor – meestal weinig geld – kopen. Al met al zijn telefoons meer dan handige gadgets, ze zijn bijna een levenslijn geworden.

Het nadeel aan deze levenslijn is dat het stroom eet. Wat zeg ik…vreet. Waar je je oude Nokia dagenlang niet aan de lader hoefde te hangen, is het leven nu een continue  zoektocht naar stroom en – als je net zo’n goudvis bent als ik – iemand met een lader voor jouw type telefoon. Ja, dat laatste is ook belangrijk. Telefoonmakers voelen zich totaal niet geroepen om het een en ander handig aan te pakken voor ons, de gebruiker. Elke telefoonfabrikant verzint ongegeneerd een nieuw plugje voor zijn vlaggenschip.

Ben je een gedisciplineerd type, dan is de kans groot dat je nog wel een dag doorkomt met je smartphone. Eenmaal thuis gooi je dat glanzende dingetje meteen aan de lader en de volgende dag kun je weer fris en opgeladen op weg. Je moet dan natuurlijk wel meteen naar huis. Ga je borrelen en loopt dat festijn uit op een avondje stappen (gebeurt mij nooit)? Dan kun je misschien bij je borrel nog inchecken op Feest.je, Foursquare of Gowalla. Maar verkas je naar een andere tent, dan is de kans groot dat je telefoontje smeekt om juice.

Als je niet gedisciplineerd bent – zoals ik. Als je thuiskomt en je tas in de gang zet en eigenlijk vergeet dat je een mobiel hebt totdat je de volgende ochtend weer de deur uitrent omdat je net één keer te vaak gesnoozed hebt. Dan zit je bijna structureel met het lege-telefoon-syndroom.

Toen ik het aanbod kreeg om een Varta V-man Powerpack te testen was ik dan ook dolgelukkig. Nou ja, toch wel erg blij in elk geval. Zou dit nou een oplossing zijn voor mijn lege-telefoon-ziekte?

De Varta V-Man
Is een apparaatje dat je op kunt laden en als extra batterij mee kunt nemen. Is je telefoon leeg, dan kun je de Varta gebruiken om het weer op te laden.

Wanneer je de Varta bestelt krijg je een set met plugs om jouw specifieke telefoontje aan te kunnen sluiten. En niet alleen dat, ook een mooi fluwelen meeneemzakje om alles in bewaren.

De Varta V-man werkt heel simpel. Laad het ding op. Neem de volgende dag niet alleen je telefoon mee, maar ook de opgeladen Varta V-man en wanneer je telefoon zeurt om stroom, sluit je de V-man aan en kun je je telefoon volladen. Mijn Motorola Droid was na een behandeling van de Varta V-man weer helemaal opgeladen. Mooi dus.

Het opladen van de V-man kost 5 uur. Eenmaal opgeladen kan hij elk apparaatje opladen dat je ook met USB op kunt laden. Volgens de website kun je de V-man een jaar in een la laten liggen en heeft hij zelfs dan nog 80% van z’n vermogen. Een stevig kereltje dus, die V-man.

Maar..
Voor gedisciplineerde mensen is er eigenlijk geen maar. Deze “maar”  geldt voor mensen zoals ik: maar, als je dus vergeet om je telefoon op te laden, is de kans bijzonder groot dat je ook vergeet om de Varta V-man op te laden. En dat is dan ook precies wat er gebeurde in de 2 weken dat ik de Varta heb gebruikt. Mijn tas belandde nog steeds op de gang. Mijn telefoon was nog steeds direct vergeten. Alleen nu vergat ik dus ook de Varta. In mijn tas dus 2 onopgeladen apparaatjes. Drie als je mijn mini-pc meetelt (die met een Varta niet op te laden is, maar de Varta kan weer wel aan de laptop worden opgeladen, snappu).

Maar…Maar….
Waar de V-man mij wel heeft gered is – als ik niet vergeten was het op te laden –  onderweg. Telefoon leeg, V-man in de hand en daardoor dus toch in staat zijn om dat laatste telefoontje te plegen dat je in de trein MOET plegen. Dat telefoontje dat je meestal niet kúnt plegen omdat je foon verslaafd is aan stroom.

Conclusie:
De V-man lost het goudvis-vergeet-probleem niet op. Duh, zeg je nu. Ja, ik weet het, maar een mens mag dromen. Als de V-man uit zichzelf naar het stopcontact zou lopen, zou ik het een perfecte gadget vinden. Hou je de V-man opgeladen, dan heb je als het ware 2 batterijen op zak. Handy dandy als je een lange dag voor de boeg hebt. Een congres, een laat feestje direct vanuit kantoor of een andere plek waar je niet zomaar een stopcontact kunt roven. En aangezien ik meestal zo’n beetje de enige ben die structureel een lege foon heeft, denk ik dat voor de meeste mensen de V-man gewoon heel erg aanschafbaar is en een handig hebbendingetje.

Hebben? De aanbevolen prijs voor de Varta V-man is € 39,95. De prijzen verschillen echter bij de verschillende (web)winkels. Check de V-man site voor een overzicht.

Extra
Speciaal voor Contentgirls, nam webanalist Reinout Wolfert de V-man mee naar Low Lands, lees hier hoe de V-man op pad hem beviel.

0 Shares:
5 comments
 1. Bofkont! Ik kreeg op 30 juli ook een mailtje dat ik het "V-man Power pack" thuisgestuurd zou krijgen, maar ik heb nog niets ontvangen. En ik heb al twee keer m'n adres achtergelaten. En info@varta.nl bounced.

  Ik had 'm goed kunnen gebruiken afgelopen weekend op Lowlands…

  #fail

 2. Erg handig. Nu ben ik meestal redelijk gedisciplineerd, maar ook ik heb soms weleens met gekruiste vingers een telefoon gesprek gepleegd. Momenteel hoef ik me daar echter geen zorgen meer over te maken. Het is niet alleen de batterij van mijn oude Nokia die het langer volhoudt. Ook mijn oude Nokia houdt het langer vol. Tegen een smartphone val helpt niets, zelfs geen V-man. Helaas.

 3. Soms is een mobiele pocket chargers ook handig waar je gewone AA batterijen in kunt doen. Bijvoorbeeld die van Duracell, maar er zullen nog wel meer zijn. Die AA batterijen kun je nog snel even ergens kopen als je echt zonder stroom zit.

  En de prijs is ook een stuk voordeliger. Ik wil eigenlijk geen reclame maken, maar op iBood waren ze bijv. een paar dagen geleden te koop voor 12,95 en dan kreeg je twee Mobiele Pocket Chargers inclusief batterijen <a href="http://(http://bit.ly/d2LKz7)” target=”_blank”>(http://bit.ly/d2LKz7).

  Ook zijn er soortgelijke laders die je in het stopcontact kunt opladen, maar die ook op zonne-energie op te laden zijn. Bijv. van A-Solar.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.861 keer gelezen