Als echte Contentgirl kun je (in tegenstelling tot mannen) meerdere dingen tegelijk. Op het terras zitten, praten en twitteren tegelijk. Autorijden en bellen. TV kijken en breien. You get my drift…

En gelukkig komt daar de volgende gadget van pas: de Samsung WEP470 Bluetooth headset, zodat je lekker kunt kletsen terwijl je je handen vrijhoudt om andere dingen te doen. Deze gadget werd Contentgirls ter review aangeboden door www.mytrendyphone.nl en getest door een kerel die al moeite heeft met één ding tegelijk. Ik heb deze headset uitvoerig getest om te zien of deze voldoet aan de eisen van de moderne contentgirl.

De looks

Laten we beginnen met het design van de headset; dit is niet bijzonder, maar heeft een nette zakelijke uitstraling; geschikt voor iedereen behalve de überfashonista. Het kleine formaat kan er –zeker met lang haar- voor zorgen dat je er uitziet als de in zichzelf mummelende dorpsgek. Maar dat is een probleem met alle Bluetooth headsets.

Ergonomie

Over het algemeen is de headset prettig in het gebruik. Hij pairt makkelijk met mijn HTC Desire. Hiervoor is het wel nodig dat ik eerst Bluetooth op de telefoon aanzet en daarna pas de headset. De omgekeerde volgorde kan er voor zorgen dat je lang moet wachten voordat de twee gekoppeld zijn. Geen groot probleem, maar wel iets om even op te letten.

Opnemen en bellen
Gesprekken opnemen is heel gemakkelijk; het hele achterste deel van de headset is een knop om gesprekken op te nemen of op te hangen. Deze knop functioneert ook als voice-dial knop (als je toestel het ondersteunt). Door de knop lang in te drukken kun je na een toon inspreken wie er gebeld moet worden. Hiermee had ik wisselend succes, maar het is niet duidelijk of dit aan mijn toestel lag of aan de headset. Als je deze knop kort indrukt functioneert deze als redial. En die functionaliteit is minder prettig; als het toestel niet in mijn oor zat, maar in een zak van mijn jasje of in mijn tas, drukte ik regelmatig per ongeluk op het knopje en was ik weer iemand aan het bellen. Ook bij het in mijn oor stoppen van de headset, heb ik een aantal keer de vorige beller lastig gevallen met mijn onhandigheid.

Oorhaakje
Het oorhaakje is niet briljant; het op / om het oor doen van de headset vereist twee handen en wat gebuig aan het haakje. Ook als de headset eenmaal op zijn plek zit, voelt het niet alsof de headset stevig op zijn plek zit. Dit wordt versterkt doordat het oordopje niet in de gehoorgang zit, maar er voor zoals bij een reguliere koptelefoon. Hierdoor moet je af en toe een beetje draaien met de headset totdat hij goed in je oor zit en het volume goed doorkomt. Omdat je het oorhaakje niet zelf kunt vormen (het is plastic i.p.v. metaal) kan het, als je het langere tijd draagt, een beetje pijn doen aan je oor.

Bellen

Ben je eenmaal aan het bellen met de headset, dan is alles weer prima. Als de headset goed gepositioneerd is, is het volume voldoende luid en kun je de beller aan de andere kant goed verstaan. Voor de beller aan de andere kant was ik ook altijd goed te verstaan. Iets dat met mijn bedraade headset wel eens anders is geweest. De geluidskwaliteit is waarschijnlijk mede te danken aan het tweede microfoontje dat bovenop het oordopje zit. Dit microfoontje vangt de omgevingsgeluiden op en zorgt er voor dat deze minder hard worden doorgegeven dan jouw stem. Ideaal voor in de auto!

Eindoordeel:
De Samsung WEP470 kost € 26,70 en heeft daarmee een goede prijskwaliteit verhouding. Het is een goede keus als je een Bluetooth headset wilt uitproberen, of een casual gebruiker bent. Als je van plan bent om er veel mee te gaan bellen raad ik je een comfortabeler (luxer) exemplaar aan. Maar al met al een prima headset voor casual gebruik.

Voor meer Samsung accessoires.


Geschreven door