Festivals zijn te gek. Vooral Lowlands. Op dit soort festivals zijn er altijd wel dingen die beter kunnen, of zaken die je mist. De sponsoren springen daar handig op in. Neem bijvoorbeeld de Vifit opblaasservice, waar je je luchtbed of whatever je ook bij je hebt, waar lucht in moet, kunt opblazen. Super handig, scheelt jou weer een paar kapotte longen. Maar zo waren er eerder ook al cabines waar je stil in kon bellen (volgens mij van Hi) en stond ik er zelf namens SNS Bank met internetzuilen.


Die internetzuilen zul je niet zo snel meer terug zien door de opkomst van de smartphones. Wil je even je mail of Buienradar checken? Geen probleem, je mobieltje is nooit ver weg. Als festivalganger vraag je veel van je mobiel, je moet kunnen bellen, sms’en (deze twee gingen trouwens niet altijd even gemakkelijk tijdens Lowlands), pingen, what’sappen, mailen, surfen, je mobile guide checken, Buienradar checken, etc. Logisch dat dat ding na een dag leeg is.

Maar wat dan? Dan heb je een oplaadpunt. Daar kan je je telefoon droppen en een uur later weer ophalen, gevuld (zover als ie komt in een uur) en wel. Kost een muntje, kost wachttijd en hij is niet eens altijd helemaal vol. Wat doe je als je dit allemaal nog makkelijker wilt maken? Juist: je koopt een Varta lader, laadt het ding thuis op, neemt ‘m mee en hangt hem aan je telefoon als je telefoon leeg is.

Ik had het voorrecht om tijdens deze versie van Lowlands een Varta lader bij me te hebben (opgeladen en wel). Ik wist niet of, wanneer mijn telefoon door de Varta lader was opgeladen, de Varta lader verder zou ‘leeglopen’. Daarom dacht ik dat het slim zou zijn om hem ‘s ochtends op te laden. Dat heb ik geprobeerd. Ik werd wakker, dacht aan mn Varta, plugde hem aan mn telefoon, de juice stroomde mn telefoon binnen en Reinout draaide zich weer om. 3 uur later werd ik wakker en was de telefoon 100% vol. Top! Alleen mn Varta lader was leeg. Maar dat is logisch. Misschien dat er nog iets van juice in de lader had gezeten als ik in plaats van 3 uur, 2 uur had geslapen. De volgende dag probeerde ik het laatste beetje juice uit mn Varta richting mijn telefoon te laten stromen. Dat lukte. Voor 1 minuut, toen was ie echt helemaal droog, leeg & op.

Een bijkomend positief effect is dat je deze lader ook naar het oplaadpunt kunt brengen. Zo kan je je telefoon altijd bij je houden en je Varta lader op een voor jou geschikt moment naar het oplaadstation brengen (het duurt immers toch weer een dag voordat je telefoon leeg is). Het enige nadeel hierbij is dat de Varta lader iets van 5 uur nodig heeft om op te laden (wat meer kost). Ik heb mijn Varta lader niet hoeven te brengen, mijn telefoon heeft 3 1/2 dag prima gewerkt, dankzij de Varta lader!

De aanbevolen prijs voor de Varta V-man is € 39,95. De prijzen verschillen echter bij de verschillende (web)winkels. Check de V-man site voor een overzicht.

Extra: Lees hier de review van Xaviera Ringeling.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 4.023 keer gelezen